Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, mit vacsorázott Orbán Viktor Olaszországban

2024. október 7., hétfő 07:12

Neves olasz étteremben vacsorázott szombaton Orbán Viktor a feleségével és Schmidt Máriával. Az olasz sajtó részletesen beszámolt a menüről.

Orbán Viktor vasárnap Matteo Salvini Liga Pártjának találkozóján vett részt, ahol jelen voltak még osztrák, spanyol, portugál, cseh és amerikai patrióták is. A találkozót megelőző este a miniszterelnök a feleségével és Schmidt Máriával egy Iseói-tónál lévő neves étterembe látogatott, ahol az olasz sajtó beszámolója szerint kisebb taps is köszöntötte a magyar kormányfőt – szúrta ki a HVG a Qui Brescia című lap beszámolóját. 

A tóparti Clusane település kikötőjében le is videózták Orbán Viktort, aki kíséretén kívül feleségével, Lévai Anikóval és Schmidt Máriával érkezett vacsorázniaz Al Porto nevű étterembe. Az őket videózók kisebb tapssal köszöntötték Orbán Viktort. 

A hely konyháját egy neves séf, Laura Gotti vezeti, ahol az olasz lap szerint Orbán Viktor a helyi halspecialitást, a polentával sült compót fogyasztotta. Ezen kívül a társaság előételként helyi szalámi-, sajt- és halspecialitásokat rendelt. A miniszterelnök első fogása tagliatelle tészta volt édesvízi rákokkal, míg felesége ennek halas verzióját fogyasztotta. A második fogás volt a compó, a végén pedig megkávéztak.

A lap arról is írt, hogy Orbán Viktorék az éjszakát a Bornato településen található, luxusresortként emlegetett Villa Biondelliben töltötték. 

Rovatok