Index Vakbarát Hírportál

Manipulálták az új japán kormányról készült fotót

2024. október 8., kedd 14:33

A japán kormány kénytelen kelletlen elismerte, hogy az új kabinetről készült első fotókat bizony retusálták, miután a közösségi média kiszúrta, hogy belenyúltak a képekbe.

A helyi média készítette képeken az látszik, hogy az új miniszterelnök, Isiba Sigeru és a tőle jobbra álló, őszhajú védelmi miniszter mellénye alól kilátszik az ingük. Viszont a miniszterelnöki iroda által később megjelentetett hivatalos képen ezek a hibák már eltűntek. 

A cikizős kommentek hatására végül a kormányszóvivő elismerte, hogy "kisebb beavatkozást végrehajtottak" a fotókon. Ahogyan az X-re feltöltött képen látszik, valóban eltüntették az árulkodó ruharészeket. 

Újságírói kérdésre válaszolva a szóvivő egészen pontosan azt mondta, hogy a csoportképet kicsit retusálni kellett, mert a miniszterelnöki iroda által készített fotókat „örök emlékként kell megőrizni a kormányzati adminisztrációnak".

Szétszedték a kommentelők a képeket

Az egyik hozzászóló azt írta: „Ez sokkal kínosabb, mint csak egy kép egy csoport vidéki wellness-re induló öregúrról. Ez kifejezetten ciki!"

Másoknak az tűnt fel, hogy miért bújtak a kelleténél három számmal nagyobb öltönybe és buggyosodik a nadrágszáruk a cipőjükön. Kifejezetten slamposak így!

A kép egyébként az új kormány első ülését követően készült. Az alsó sor közepén álló 67 éves Isiba Sigeru váltotta Kisida Fumió volt kormányfőt és már be is jelentette az előrehozott választásokat, amelyeket október 27-én tartanak majd Japánban – írta a BBC.

Rovatok