Index Vakbarát Hírportál

Megszületett az ítélet a Madeleine McCann elrablásával megvádolt férfi ügyében

2024. október 8., kedd 11:11

Nem találták bűnösnek Christian Brücknert Madeleine McCann elrablásával kapcsolatban. Az ügyészek kérhetik, hogy Brücknert „előzetes letartóztatásban” tartsák addig, amíg újabb bizonyítékokat nem találnak a Madeleine-ügyben, de nem valószínű, hogy ennek a kérésnek helyt adnak.

Madeleine McCann eltűnésének fő gyanúsítottját kedden nem találták bűnösnek a szexuális bűncselekményekkel kapcsolatos vádakban, ami azt jelenti, hogy már jövőre szabadulhat a börtönből. A 47 éves Christian Brücknert a német rendőrség 2020 júniusában nevezte meg Madeleine 2007-es eltűnésének fő gyanúsítottjaként, de azóta nem emeltek vádat ellene.

Vádolták azonban három nemi erőszakkal és két gyermekkel való szexuális visszaéléssel 2000 és 2017 között Portugáliában, az algarvei Praia da Luz üdülőhely közelében, ahonnan Madeleine eltűnt.

Daily Mail beszámolója szerint a braunschweigi bíróságon hétfőn tartott záróbeszédében Friedrich Fülscher, Brückner fő ügyvédje utalt arra, hogy a férfi csak azért került bíróság elé, mert kapcsolatban áll Madeleine McCann nemzetközileg elismert ügyével.

A bíróság egyetértett az ügyvéd érvelésével, és ügyfelét minden vádpontban ártatlannak találta. Az ítéletnek pusztító következményei lehetnek a német ügyészek számára, akik Brückner nyakába akarják varrni Madeleine McCann eltűnését. Azt állítják, hogy „konkrét bizonyítékuk” van arra, hogy a lány meghalt, de eddig nem hoztak nyilvánosságra semmilyen részletet.

Ez azt is jelenti, hogy a közeljövőben valószínűleg kiengedik a börtönből.

Christian Wolters, az ügyészség szóvivője szerint Christian Brückner jelenlegi, nemi erőszakra kiszabott büntetése 2025 szeptemberéig tart, bár Fuelscher szerint a vádlott már tavasszal szabadulhat.

Az ügyészek kérhetik, hogy Brücknert „előzetes letartóztatásban” tartsák, hogy időt nyerjenek arra, hogy további bizonyítékokat gyűjtsenek a Madeleine-ügyben, de nem ígérik, hogy ennek a kérésnek helyt adnak.

A hároméves Madeleine McCann 2007 májusában tűnt el családja nyaralójából a portugáliai Algarve régióban található Praia da Luzban, miközben szülei egy közeli tapasbárban vacsoráztak. A hatalmas nemzetközi hajtóvadászat és a globális médiafigyelem ellenére a kislányt nem találták meg, de a nyomozás tovább folytatódik a „Maddie-ügyben”.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok