Index Vakbarát Hírportál

Korhatáros filmet adtak egy Sydney–Tokió járaton, el sem lehetett kapcsolni

2024. október 8., kedd 14:04 | aznap frissítve

A Qantas bocsánatot kért, miután a Sydney–Tokió repülőjárat minden képernyőjén megjelent egy korhatáros film, és arról nem tudtak elkapcsolni az utasok. A filmet az alapján választották ki a személyzet tagjai, ami a legtöbb utas kérése volt, azzal viszont nem számoltak, hogy a fedélzeti szórakoztatórendszer hibája miatt azoknak is látniuk kellett, akik nem akarták, vagy éppen kiskorúak voltak.

Váratlanul pikánsra fordultak a dolgok a Qantas egyik járatán, amikor a repülőgép mindegyik képernyőjén lejátszottak egy 18-as karikás filmet.

Az ausztrál légitársaság CNN-hez eljuttatott, az esetet megerősítő közleménye szerint a múlt héten Sydneyből a tokiói Haneda repülőtérre tartó járat utasai a fedélzeti szórakoztató rendszer technikai hibája miatt nem választhattak egyéni filmeket.

„A személyzetünk tagjainak korlátozott számú filmlistája volt, amelyet a repülőgép összes képernyőjén le tudtak játszani, és több utas kérése alapján egy adott filmet választottak ki az egész járatra” – állt a közleményben.

Bár a Qantas közleményében nem nevezte meg a filmet, a közösségi médiában több, a fedélzeti képernyőkről készült fotóról, amelyet olyan felhasználók tettek közzé, akik azt állították, hogy a járaton voltak, kiderült, hogy

a film az Apuci volt. 

Egy Reddit-felhasználó bejegyzése szerint, aki állítólag ott volt a járaton, a filmben a meztelenség mellett sok szextinget is láthattak, ahol szó szerint el lehetett olvasni a szövegeket a képernyőn anélkül, hogy fejhallgatóra lett volna szükségük.

Majdnem egy órán át tartott, mire átváltottak egy gyerekbarátabb filmre, de ez mindenki számára nagyon kényelmetlen volt, különösen a családok és gyerekek számára

– áll a bejegyzésben, amelyben azt is megjegyzi, hogy az utasok nem tudták megállítani vagy kikapcsolni a képernyőt.

A Qantas közleményében azt írta, hogy a személyzet kezdetben megpróbálta megjavítani a képernyőket azoknak az utasoknak, akik nem akarták megnézni a filmet. Miután bebizonyosodott, hogy ez nem lehetséges, átváltottak egy gyermekfilmre.

A légitársaság közölte, hogy az utaskísérők elnézést kértek az utasoktól, „különösen azoktól, akik panaszkodtak a tartalomra”.

A film egyértelműen nem volt alkalmas arra, hogy az egész járat alatt lejátsszák, és őszintén elnézést kérünk az ügyfelektől az élményért

– mondta a Qantas szóvivője hozzátéve, hogy a menetidő hátralévő részében minden képernyőn családbarát filmre váltottak, ami a szokásos gyakorlatuk azon ritka esetekben, amikor az egyéni filmválasztás nem lehetséges. Azt ígérik, a továbbiakban felülvizsgálják a film kiválasztásának módját.

Rovatok