Index Vakbarát Hírportál

Brit youtubert és rappert vádolnak szexuális zaklatással Ausztráliában

2024. október 11., péntek 15:12

Yung Filly brit YouTuber és rapper, aki jelenleg turné miatt Ausztráliában tartózkodik, most súlyos vádakkal néz szembe, ugyanis az ausztrál hatóságok szerint egy húszas éveiben járó nőt szexuálisan bántalmazott egy perthi szállodai szobában, egy fellépést követően.

A Sky News közlése szerint a 29 éves Yung Filly, akinek polgári neve Andres Felipe Valencia Barrientos, kedden vették őrizetbe Brisbane-ben, majd szerdán adták át a nyugat-ausztráliai Perth hatóságainak. A vádak szerint Yung Filly szeptember 28-án, egy fellépés után követte el a bűncselekményt Perth egyik külvárosában, Hillarysban.

A Nyugat-ausztráliai Rendőrség közleménye szerint a nyomozás jelenleg is folyamatban van, és felhívással fordultak a lakossághoz, hogy bárki, aki információval rendelkezik az ügyről vagy hasonló esetekről, vegye fel a kapcsolatot a Crime Stoppers-szel.

Yung Filly csütörtökön jelent meg a perthi magisztrátusi bíróság előtt, ahol négyrendbeli, beleegyezés nélküli szexuális aktus, háromrendbeli testi sértés, valamint egy rendbeli, a normális légzés vagy keringés akadályozásának vádjával szembesült. Az utóbbi vád szerint a rapper nyomást helyezett az áldozat nyakára.

A bíróság az ügy tárgyalását elnapolta, de óvadék ellenében szabadlábra helyezték Yung Fillyt. Az óvadék feltételei között szerepel, hogy nem léphet kapcsolatba az áldozattal, és nem oszthat meg semmilyen információt a közösségi médiában az ügyről, ahol milliók követik őt. Az ABC beszámolója szerint a rapper laza, szürke pulóverben jelent meg a bíróságon, és csak akkor szólalt meg amikor merősítette a nevét.

A bírósági tárgyaláson több rajongója is jelen volt. Yung Filly a BBC „Hot Property” és a „Yung Filly's Celeb Lock-In” műsorainak házigazdája, és szerepelt a Channel 4 népszerű műsorában, a „The Great Celebrity Bake Off”-ban (magyarul Sütimester) is 2022-ben. Továbbá szoros együttműködésben dolgozik YouTube-os társával, Chunkz-cal, és része a Beta Squad nevű kollektívának.

Instagramon 3,2 millió, TikTokon szintén 3,2 millió követővel, valamint YouTube-on 1,8 millió feliratkozóval büszkélkedhet.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala ingyenes hívható  a 06-80-505-101-es telefonszámon  (H., K., CS., P. 18:00-22:00, K. 8:00-12:00, Sze. 12:00-14:00).  További információ az Egyesület segélytevékenységeiről a  nane.hu  oldalon található. 

Rovatok