Index Vakbarát Hírportál

Életfogytiglant kapott a nő, aki meggyilkolta szüleit, majd évekig élt együtt a holttestekkel

2024. október 12., szombat 18:14

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a szüleit meggyilkoló, és azok holttesteivel együtt élő nőt Essexben. A 36 éves Virginia McCullough négy évig tartotta apja és anyja holttestét a házban, miután meghaltak.

Életfogytiglani börtönbüntetést kapott egy nő, aki meggyilkolta a szüleit, és négy évig a holttestükkel élt együtt. Legkorábban 36 év múlva szabadulhat – közölte a The Guardian.

A 36 éves Virginia McCullough megmérgezte apját, a 70 éves John McCullough-t vényköteles gyógyszerekkel, amelyeket összetört, és a férfi alkoholos italaiba tett – mondta Lisa Wilding KC ügyész a Chelmsfordi koronabíróságon. Másnap meggyilkolta az édesanyját, a 71 éves Lois McCullough-t is.

Az ügyvéd szerint McCullough „kalapáccsal verte meg az anyját, és egy erre a célra vásárolt konyhakéssel többször mellkason szúrta”.

A gyilkosságok még 2019-ben történtek a házaspár otthonában, az essexi Great Baddowban, ahol a vádlott még négy évig élt együtt a szülei holttestével.

Az Anglia Ruskin Egyetem oktatójaként dolgozó John McCullogh lánya „egy rögtönzött sírhelyet épített” mondta Wilding a Chelmsfordi koronabíróságon. A „téglalap alakú sírkamrát” egy olyan szobában találták, amely eredetileg McCullough hálószobája és dolgozószobája volt.

Azonnal bevallotta tettét

A gyilkosságokra azután derült fény, hogy a szülők háziorvosai aggódtak, amiért az idős házaspár több kontrollvizsgálatot elmulasztott. A rendőrség emiatt 2023. szeptember 15-én erőszakkal behatolt a házba. Kiderült azt is, hogy McCullough évekig hazudott szülei hollétéről, gyakran azt mondta az orvosoknak és a rokonoknak, hogy a szülei rosszul vannak, nyaralnak vagy egy hosszabb utazáson vesznek részt.

A letartóztatásról készült testkamerás felvételeken látszik, ahogy a rendőrök az előszobában szembesítik McCullough-t, aki azonnal bevallotta a bűncselekményeit. A letartóztatással kapcsolatban a nő azt mondta a rendőröknek: „Tudtam, hogy ez előbb-utóbb bekövetkezik. Úgy illik, hogy letöltsem a büntetésemet”.

Fel a fejjel, legalább elkapták a rosszfiút.

– mondta a nő a rendőröknek.

McCullough a letartóztatását követően a rendőröknek részletesen beszámolt arról, hogyan ölte meg a szüleit. Amikor elmondta, hogy hol van a gyilkos fegyver, azt mondta, hogy az anyja leszúrásához használt kés a lépcső alatt van, és még mindig véres. Azt is elmondta a rendőröknek, hogy „bátorságot kellett gyűjtenie” ahhoz, hogy megölje az anyját, mivel mondta, „tudtam, hogy meg kell tennem”.

Rob Kirby felügyelő, az eszéki rendőrségtől azt mondta: „Virginia McCullough hidegvérrel meggyilkolta a szüleit. Intelligens manipulátor volt, aki életének szinte minden aspektusáról hazudott.”

Rovatok