Index Vakbarát Hírportál

Csodababa született a Milton hurrikán tombolása közben

2024. október 12., szombat 06:14

Egy 22 éves nő „csodababának” adott életet az Egyesült Államokban, miközben a Milton hurrikán végigsöpört Floridán.

Ahogyan arról korábban az Index is beszámolt, a Milton hurrikán elképesztő pusztítást végzett Floridában, sőt az 5-ös kategóriájú vihar miatt Jane Castor, Tampa polgármestere sem sok türelmet tanúsított azokkal szemben, akik a Milton hurrikán miatt kiadott evakuálási parancsot nem tartották be.

Kenzie Lewellen már 39 hete várandós volt, amikor a vihar megérkezett, és nehéz döntések elé került szülés közben, ami végül nem tervezett császármetszéshez vezetett – közölte a Sky News.

A vajúdás a nő és párja, Dewey Bennett otthonában, Port Charlotte-ban kezdődött szerdán hajnalban, amikor a vihar még csak közeledett. A házuk ekkor már elkezdett beázni, ami tovább fokozta a feszültséget.

Az agyam ezerrel járt, hogy mit fogok csinálni

– mondta az anyuka. Több mint négy órányi szülési folyamat után úgy döntöttek, elindulnak a Sarasota Memorial Kórházba, annak ellenére, hogy a vihar már tombolni kezdett.

Filmbe illő érkezés

Az úton erős szél és zuhogó eső nehezítette a haladásukat, de Kenzie Lewellen édesanyja, aki az autójukat vezette, rendkívül óvatosan navigált a viharban. Különösen megterhelő volt az út Dewey Bennett számára, akinek édesapja 2017-ben az Irma hurrikán alatt vesztette életét, amikor a mentők nem tudtak kijutni hozzájuk.

A kórházba érve Lewellennek el kellett búcsúznia édesanyjától, mivel a szülés idején csak egy személy maradhatott vele. Az ablakon át figyelte, ahogy a vihar egy fát kicsavar a földből, miközben a fájások egyre erősebbek lettek.

Miután órákig próbált természetes úton szülni, Kelzie Lewellen aggasztó híreket kapott: a baba rossz helyzetben van, ezért sürgős császármetszést kellett végezni. A műtét előtt epidurális érzéstelenítést kapott, de komplikációk léptek fel, így végül altatásban hozták világra a kisfiút.

Nagyon féltem, de a kórházi személyzet csodálatos volt, és hatalmas támogatást nyújtottak

– mesélte.

Hurrikánbébik

A kis Dewey Lester Bennett szerda este, háromnegyed 12-kor született, az anya és a baba is jó egészségnek örvend.

Ő egy igazi csodababa

– mondta Kelzie Lewellen.

Az édesanya a szülését segítő kórházi csapatot is méltatta, akik a vihar ellenére is dolgoztak, sokan otthonukat és családjukat hátrahagyva, hogy segítsenek a közösségüknek.

Kelzie Lewellen fián kívül a Milton hurrikán idején további hat baba született a Sarasota Memorial Kórházban, ami a nehéz körülmények ellenére is reményt és örömet hozott a vihar sújtotta közösségnek.

Rovatok