Index Vakbarát Hírportál

Hárommillió forintot is kaphat egy újonc katona Szlovákiában

2024. október 14., hétfő 09:21

Magas fizetéssel és bónuszokkal toboroznak katonákat Szlovákiában. Egy friss kormányintézkedés alapján a hadseregbe belépő újoncok 8 ezer eurós egyszeri juttatást is kaphatnak.

A belügyminisztérium javaslatára a szlovák kormány olyan intézkedésekről döntött, amellyel a rendőrséget és a hadsereget is motiválhatják – írja az Új Szó.

A katonákat magas fizetéssel és bónuszokkal ösztönöznék arra, hogy ne szereljenek le, emellett az újoncoknak is kiemelkedő feltételeket kínálnak. A hadseregbe belépők aktiválási pótlékot is kapnak. 

Az újoncok egyszeri juttatásának összege elérheti a 8 ezer eurót, ami átszámítva több mint 3 millió forintnak felel meg.  

A pénzt közvetlenül a munkába állás után kapják meg az arra jogosultak. A belépők ezenfelül fizetett pihenőnapokat is igényelhetnek.

A döntés alapján 2025 januárjától a hadseregben eltöltött szolgálati évek számától függően egy százalékkal vagy annál nagyobb mértékben emelik meg a katonák rendfokozatuk után járó illetményét. A bérkorrekciót minden évben végrehajtják – tették hozzá.

Rovatok