Index Vakbarát Hírportál

Harminc év után megszűnik a BBC Hard Talk című műsora

2024. október 16., szerda 14:53

Az oknyomozó műsort 1997 óta láthatták a nézők, de az átalakuló fogyasztói szokások és a szükséges megtakarítások miatt a BBC vezetősége úgy döntött, megszüntetik a Hard Talkot. Ugyan még öt hónapig látható lesz, de utána lehúzzák a rolót.

Csaknem harminc év után megszűnik a BBC Hard Talk című oknyomozó műsora, ugyanis a hírcsatorna elbocsátja 130 dolgozóját.

2024-ben ötszáz főt terveznek kirúgni, mert a vállalat 500 millió font hiánnyal küzd.

Tim Davie főigazgató beszédében az állami finanszírozás növelésére utalt, de figyelmeztetett az orosz és kínai propaganda veszélyeire is − írta meg a Deadline.

A Hard Talk megszüntetése (mely még öt hónapig lesz látható) része a hírcsatornát érintő megszorításoknak. A műsor 1997-ben indult, Stephen Sackur a házigazdája, aki az X-en közölt bejegyzésében „lehangoló hírnek” nevezte azt, hogy véget ér a Hard Talk. 

A HARDtalk az elmúlt 25 évben nagyszerű munkát végzett, de a szükséges megtakarítások és a változó nézői szokások miatt nehéz döntéseket kellett hoznunk. Az emberek a hírcsatornánkat a friss hírek miatt keresik fel, míg a BBC News egészét tekintve minden eddiginél több platformon kínálunk interjúkat és beszélgetéseket

− közölte a BBC szóvivője. Nemcsak az oknyomozó műsor, hanem az Asian Network News is megszűnik, helyette a brit hírcsatorna átveszi a Newsbeat adásokat, valamint egy új aktuálpolitikai műsort indít.

Összesen 130 dolgozót kénytelen elbocsátani a BBC, ezzel mintegy 24 millió fontot takarít meg, ami a költségvetésük 4 százaléka. A legtöbbet a munkatársak bérére költ a vállalat, ezért elkerülhetetlen volt a leépítés. Tim Davie szerint a kevesebb, nagyobb, jobb stratégia kifizetődőbb lesz, és csak az igazán fontos hírekre koncentrálnak majd.

Rovatok