Index Vakbarát Hírportál

Kövér László vezérletével aratott volna győzelmet az Országgyűlés Törökországban

2024. október 19., szombat 09:32

Ankarában csapott össze az Országgyűlés és a Török Nagy Nemzetgyűlés labdarúgócsapata. A magyar csapatot Kövér László, az Országgyűlés elnöke vezette, aki kijelentette, hogy a labdarúgás a magyar kultúra része. Ezt azonban ezúttal végül nem sikerült megmutatni, mivel a házigazdák 2–0-ra verték meg a magyar Országgyűlés csapatát.

Az Országgyűlés és a Török Nagy Nemzetgyűlés labdarúgócsapatának mérkőzésével ért véget Ankarában a magyar parlamenti delegáció programja – közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

A közleményben idézték az Országgyűlés elnökét, aki a hivatalos törökországi látogatást úgy összegezte, hogy a diplomáciai kapcsolataink századik évére meghirdetett magyar–török kulturális évad keretében nemcsak fontos tárgyalásokat folytattak, hanem részük volt kulturális programokban is Ankarában és Isztambulban.

A labdarúgás is a kultúránk része – hangsúlyozta Kövér László a hetedik alkalommal megrendezett török–magyar parlamenti mérkőzésen, ahol a házigazdák végül 2–0-ra legyőzték Kövér László csapatát. A házelnök az Országgyűlés labdarúgócsapata nevében egy teqballasztalt ajándékozott a Török Nagy Nemzetgyűlés Sportklubjának.

A két csapat játékosai a pályán egyperces néma csenddel adóztak a csütörtökön elhunyt országgyűlési képviselő, nemzetpolitikai államtitkár, Potápi Árpád János emléke előtt.

Rovatok