Index Vakbarát Hírportál

Az év rejtélye a kutya, aki feljutott a gízai piramis csúcsára

2024. október 20., vasárnap 11:31

Hegyi oroszlánnak sejtették, de nem várt állatot fedeztek fel a gízai piramisok egyikének legtetején siklóernyősök. A Hafré-piramis csúcsán egy madarakra vadászó kutyát szúrtak ki a levegőből, akiért először aggódtak, de másnap meggyőződtek róla, hogy az eb nem maradhatott odafenn.

A magasba emelkedő siklóernyősök a világ leghíresebb ősi nevezetességeinek lenyűgöző légi látványát élvezhetik. De a nevezetességek tetején általában nem bóklásznak kutyák.

Miközben a hét elején napfelkeltekor Egyiptom híres nagy piramisai felett repültek, Marshall Mosher amerikai siklóernyős és társai váratlanul észrevették, hogy egy kóbor kutya is gyönyörködik az egyik ókori csoda csúcsán.

„Észrevettük, hogy valami ide-oda szaladgál a piramis tetején. Az egyikünk azt hitte, hogy egy hegyi oroszlán” – mondta Mosher a CNN Travelnek

A kalandorok gyorsan felkapták a telefonjaikat, és felzoomoltak a második legmagasabb piramis, a Hafré-piramis tetejére, amely az emberek számára tiltott terület, csakhogy a 448 láb (136 méter) magas építmény csúcsán egy kutyát találtak, amely látszólag néhány madarat üldözött.

Marshall Mosher elmondta, kissé tartott tőle, hogy a kutya odafent ragad, de aggodalmai hamarosan elszálltak:

Ha már feljutott, le is juthat, hacsak nem talált valami titkos átjárót, amely segítségével fel tudott teleportálni a piramis tetejére

– viccelődött.

Másnap kíváncsian, hogy a kutya még mindig ott van-e, ismét átrepültek a piramis fölött, de nem jártak sikerrel. Egy kalandortársuk azonban felvett egy videót, amelyen látszólag ugyanaz a kutya biztonságosan lefelé halad a piramison.

Rovatok