Index Vakbarát Hírportál

Megvan ki lesz a Disney új elnöke

2024. október 21., hétfő 17:07

A Disney James Gormant, a Morgan Stanley ügyvezető elnökét választotta Mark Parker helyére a vállalat következő elnöki posztjára, miközben előkészítik a terepet, hogy 2026 elején megnevezzék a vezérigazgatójuk utódját is.

A Disney hétfőn bejelentette, hogy a Morgan Stanley ügyvezető elnökét, James Gormant nevezi ki új elnökének – írja a Reuters.

James Gorman 2024 végén távozik a Morgan Stanley ügyvezető elnöki posztjáról, és januárban veszi át a Disney-nél új pozícióját. Gorman 14 évig volt a Wall Street-i bank vezérigazgatója, és az ő érdeme, hogy a bankot vagyonkezelési nagyhatalommá alakította.

James Gorman Mark Parker utódja lesz, aki kilenc év után távozik a Disney igazgatótanácsából. Parker, aki egyben a nehéz helyzetben lévő Nike ügyvezető elnöke is, azt mondta, azt tervezi, hogy „más munkaterületekre fog összpontosítani”.

James Gorman kevesebb mint egy éve csatlakozott a Disney igazgatótanácsához, és augusztusban nevezték ki az utódlási tervezési bizottság vezetőjévé. Ezt a bizottságot azután is ő fogja vezetni, hogy átveszi a Nike ügyvezető elnöki tisztségét Parkertől.

„A Disney igazgatótanácsának óriási hasznára vált James Gorman szakértelme és útmutatása, és szerencsések vagyunk, hogy ő lesz a következő elnökünk” – mondta Bob Iger vezérigazgató egy nyilatkozatban. „Rendkívül hálás vagyok Mark Parkernek a sokéves igazgatótanácsi szolgálatáért és vezetéséért, amely nagyon értékes volt a vállalat és a részvényesek, valamint számomra is” – tette hozzá.

Rovatok