Index Vakbarát Hírportál

Majdnem az egész családját lemészárolta egy 15 éves fiú Washington államban

2024. október 26., szombat 14:15

Egy 11 éves kislány elmenekült Washington állambeli otthonából hétfőn reggel, miután az egyik testvére tömegmészárlást rendezett, megölte szüleiket és további három testvérét. A lány csak azért tudott elmenekülni, mert halottnak tettette magát.

A Washington állambeli Fall Cityben történt borzalmas tragédiát, amelyben egy család öt tagja vesztette életét, napok óta vizsgálja a rendőrség. Az igazságot feltáró bírósági dokumentum szombaton járta be a sajtót – írja a  CNN.

A rendőrség a 11 éves lány beszámolója alapján azt közölte, hogy a gyermek hétfőn lövések hangjára ébredt. Amikor kinézett a hálószobája ajtaján, apját látta véres fejjel a földön feküdni, mellette pedig 9 éves öccsét, akinek a szájából folyt a vér – mindketten a folyosó padlóján feküdtek a bírósági dokumentumok szerint. A lövések hangjára a hétéves lánytestvér is kisétált a közös hálószobájukból, ekkor a 11 éves lány újabb lövést hallott, ez már a kishúga életét vette el. 

A nyomozóknak elmondta, hogy a lövöldöző ezután a hálószobájába lépett, és kétszer is elsütötte a fegyverét, ami megsebesítette a kezét és a nyakát. A 11 éves lány a fájdalom okozta sokk ellenére felismerte a fegyvert, amely az apja ezüstszínű Glock pisztolya volt, a gyilkos pedig a 15 éves bátyja. A kislány a rendőrségnek felidézte, hogy látta, amint a bátyja a család többi tagjának holttestéhez közelít, hogy megnézze, élnek-e még, ezt követően ő is halottnak tettette magát, amikor a bátyja az ágya mellé lépett. Édesanyjukat és 13 éves bátyjukat a ház más helyiségeiben lőtték le. A lány a szobájában lévő ablakon keresztül menekült el, miután a bátyja elhagyta a szobát, és meghallotta, hogy az telefonál. 

Átfutott a szomszédba, ahol nem sokkal hajnali 5 óra után hívták a 911-et, hogy jelentse a szörnyű gyilkosságot, és hogy az elkövető a 15 éves bátyja. 

Mint később kiderült, nem ez volt az első hívás, amelyet a rendőség a házból kapott aznap reggel. Hét perccel korábban a bírósági dokumentumok szerint a 15 éves fiú maga hívott segítséget, kifulladva, és azt állította, hogy a fürdőszobában rejtőzködik. Azt mondta a diszpécsernek, hogy 13 éves fiútestvére megölte a családjukat, majd öngyilkosságot követett el. A fiú indítékként azt tálalta a rendőrségnek, hogy öccsét előző este pornónézésen kapták, és „nagy bajba kerül volna” másnap.  

Rosszra fordultak a tanulmányai, ezért gyilkolhatott

A 15 éves fiút őrizetbe vették, amikor a hatóságok megérkeztek a házhoz. Csütörtökön a fiatalkorúak bíróságán ötrendbeli súlyos gyilkossággal és egyrendbeli, lőfegyverrel elkövetett gyilkossági kísérlettel vádolták meg a bírósági dokumentumok szerint. Washington állam törvényei szerint meghallgatásra és bírói jóváhagyásra van szükség ahhoz, hogy az ügy átkerüljön a felnőttbíróságra, amelyet a pénteki meghallgatáson kértek az ügyészek.

Ha bűnösnek találják, és ügye a fiatalkorúak bíróságán marad, akkor a King megyei ügyészség szerint 25 éves koráig további szankciók nélkül tarthatják fogva. Ha elítélik, és felnőttbíróságon emelnek vádat ellene, a tinédzsert 25 évtől életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélhetik, a törvényi feltételezés szerint 25 év után szabadulhat. A nyomozók úgy vélik, hogy a 15 éves fiú „szisztematikusan meggyilkolta” szüleit, három testvérét, továbbá megkísérelte megölni 11 éves húgát, és „megrendezte” a tetthelyet, mielőtt az elsősegélynyújtók megérkeztek.

A 11 éves lány a lehetséges indítékról is beszélt a rendőrségnek, azt mondta, a legidősebb testvére nemrég „nagy bajba került”, mert rossz volt a tanulmányi átlaga, ráadásul, mint kiderült, a fiú volt az egyetlen családtag, aki ismerte a Glockot rejtő széf kódját.  

A 11 éves túlélő kislányról egy helyi családtag gondoskodik, a vádlott tinédzser pedig egyelőre őrizetben van. A település lakóit mélyen megrázta a tragédia. 

Rovatok