Index Vakbarát Hírportál

Tovább emelkedett a Trami trópusi vihar halálos áldozatainak száma a Fülöp-szigeteken

2024. október 26., szombat 21:22

A csütörtökön nagy pusztítással érkező trópusi vihar 81 halálos áldozattal járt a távol-keleti szigetországban. További 34-en tűntek el az áradások és földcsuszamlások következtében. A katasztrófa több mint 4,2 millió embert érintett, és félmillió embert kellett kitelepíteni.

Nyolcvanegyre emelkedett a Fülöp-szigetekre csütörtökön lesújtó Trami trópusi vihar okozta áradások és földcsuszamlások halálos áldozatainak száma, 34 ember eltűnt − jelentette szombaton a nemzeti katasztrófavédelmi ügynökség.

A katasztrófa több mint 4,2 millió embert érintett a szigetországban, közülük csaknem félmillió ember kényszerült otthona elhagyására.

A legtöbben a fővárostól, Manilától délre fekvő Batangas tartományban vesztették életüket, ahol a földcsuszamlások házak tucatjait temették maguk alá. Bicol régióban 28-an haltak meg az áradásokban és földcsuszamlásokban − közölte a katasztrófavédelem.

Noha a vihar pénteken elhagyta a Fülöp-szigeteket, egyes jelentések szerint a legtöbb, vihar sújtotta területen még mindig derékig, más településeken nyakig ér a víz − tájékoztatott az MTI.

A vihar érkezésekor is nagy károkat okozott

Csütörtökön számoltunk be róla, hogy a Trami trópusi vihar elérte a Fülöp-szigeteket, ahol tízezreket kellett kitelepíteni, és már akkor 26 halálos áldozattal járt. A vihar már közeledtekor áradásokat és szélkárokat okozott, az iskolákat zárva tartották, és a hivatali munkát is minimálisra korlátozták.

A katasztrófa csaknem egymillió embert érintett két nappal korábban. A hatóságok csütörtökön közölték, hogy az árvíz több települést teljesen elszigetelt, utakat tett járhatatlanná, így a mentési munkálatokat is jelentősen megnehezítette. A mentéshez a hadsereget is segítségül hívták.

Rovatok