Index Vakbarát Hírportál

Egy sofőr nekiállt forgolódni a síneken, miközben jött a vonat

2024. október 26., szombat 12:57

Sorompók között, a síneken rekedt egy autós Szlovákiában, a vonat pedig egyre csak közeledett. Bár a biztonsági kamera által rögzített felvételen jól látszik, hogy előrefelé és hátrafelé is le tudott volna hajtani a sínekről a sofőr, ehelyett inkább egy egészen szürreális megoldást választott: nekiállt megfordulni a szűk helyen.

A Párkány–Érsekújvár közötti vasútvonalon egy autós a tilos jelzés ellenére hajtott fel a vasúti sínekre, majd amikor lecsukódott előtte is és mögötte is a sorompó, olyan dologba kezdett, amit a legmerészebb álmainkban sem gondoltunk volna: nekiállt forgolódni a síneken – osztotta meg a szlovák rendőrség a közösségi oldalán a videót, melyet a Budapesti autósok szúrt ki.

Bár a felvételen jól látszik, hogy a sorompók mellett akár ki is tolathatott volna, vagy akár előrefelé is kihajthatott volna az átjáróból – egy kicsit ráhajtva a fűre –, ehelyett inkább „kicsit hátra, kicsit előre” manőverezésbe kezdett, és nekiállt forgolódni a síneken.

Ezzel egészen odáig nem volt semmi probléma, amíg nem jött a vonat.

Az autós kétségbeesett kapkodását látva két ember futott oda a sorompóhoz, és kézzel próbálták meg felemelni, hogy a szorult helyzetbe került autós ki tudjon hajtani a kelepcéből. Ám ennek ellenére sem jött le a sínekről, csupán az egyik sínpárra állt, hogy a másikon el tudjon mellette haladni a szerelvény. A mozdonyvezető érzékelte a problémát, és megállította a vonatot, de már bőven későn: ha az autó elé került volna, simán eltrafálta volna. Így azonban néhány centivel ugyan, de az autós megúszta az ütközést.

Miután a vonat megállt, az autós tovább folytatta a forgolódást, de letett arról, hogy hátrafelé távozzon – hiszen egy vonat állt akkor már mögötte, ami elzárta az útját –, és inkább előrefelé hajtott ki a kereszteződésből.

Rovatok