Index Vakbarát Hírportál

Robert Fico: A merényletkísérletek folytatódnak, újabb fegyverest fogtunk el

2024. október 28., hétfő 12:46 | 1 órája frissítve

Robert Fico szlovák miniszterelnök egy interjúban újabb részleteket árult el a nyitrabányai merényletéről, de kitért arra is, hogy nem az volt az egyetlen kísérlet, azóta újabb fegyverest fogtak el a kormányfő egy nyilvános szereplésén. Emellett kitért az orosz–ukrán háborúra és a NATO-ból való kilépésre is.

Robert Fico interjút adott a Standardnak, amelyben újabb tényeket közöl a nyitrabányai támadóról, valamint egy másik fegyveres férfiról, aki egy töltött fegyverrel jelent meg egy nyilvános rendezvényen, ahol a miniszterelnök is ott volt.

Ficót arról is megkérdezték, hogy Szlovákia kilép-e a NATO-ból, ha Ukrajna a jövőben a szövetség tagja lesz, mert attól tart, hogy közvetlen háborúba keveredik Oroszországgal. Az interjú a végén visszatért Fico májusi merényletére, amelyről eddig nagyon keveset beszélt.

„Volt egy kis szerencsém. De most sem fogok erről különösebben beszélni” – mondta a szlovák kormányfő, végül azonban két új és meglepő információ is napvilágot látott:

Az interjú nagy része az egy év koalícióban történő kormányzás után felmerült problémákról, a Voice és az SNS közötti vitákról alkotott véleményéről, valamint arról szólt, hogy ő személy szerint az SNS álláspontját részesíti-e előnyben a Voice-szal szemben. Beszél a Drucker-törvényről, a konszolidációs csomagról és arról is, hogy miért nem spórolnak a fegyverkezésen.

A több mint egyórás interjú második része Ukrajnáról szólt, az Ukrajnán keresztül történő gázimport jövőjéről, az ország szükségleteinek kielégítéséről, arról, hogy az ukrán kormány nem gyakorol-e indokolatlanul erős nyomást a szlovák kormányra a közös kormányülések során, és hogy Fico képes lesz-e ellensúlyozni Szmihal miniszterelnök nyomását.

Rovatok