Pár hete megnyílt a Yum Bug, London első teljesen rovaralapú étterme, a helyszínre az Euronews stábja is ellátogatott, hogy megkóstolhassa a tücskökre épülő, érdekes menüt.
Az észak-londoni Finsbury Park szívében nemrég megnyílt a Yum Bug, London első rovarokra specializálódott étterme. A tulajdonosoknak az volt a terve, hogy megmutassák: „az ehető rovarok segíthetnek egy egészségesebb és fenntarthatóbb élelmiszerrendszer létrehozásában”, amely mentes a hagyományosan tenyésztett állati hústól.
Mint arra az Euronews is felhívta a figyelmet, a rovartartás lényegesen kevesebb üvegházhatású gázkibocsátást eredményez, mint a hagyományos állattenyésztés, és a rovarok húsa mintegy 50 százalékkal több fehérjét biztosít, mint a marhahús.
A lap helyszíni tudósítása szerint a Yum Bug egy meghitt, 20 férőhelyes étterem. A házigazda Donal MacAuley bemutatta a stábnak az étlapon szereplő ételeket, kiemelve a különböző formáit a tücsköknek,
amelyek egészben sülve és darálva is kaphatók.
A Yum Bug számára az is fontos, hogy a vendégeknek legyen idejük kérdezni, feldolgozni a válaszokat, és leküzdeni az esetleges „undorító” érzéseket, mielőtt rendelnének. Az Euronews tudósítója mézes sült tücsköt és egy Bombay mix fűszeres sült tücsköt fogyasztott. „Kívülről ropogósak, belül puhák” – magyarázták a stábnak.
Hogy milyen „finomságokat” lehet ott enni, arról videói is készült, mely alább megtekinthető.