Index Vakbarát Hírportál

Szájer József újra a néppárti frakció alelnöke lett

2016. november 16., szerda 15:08 | hét éve frissítve

Szájer József fideszes EP-képviselőt újraválasztották alelnöknek az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjában.

Az Európai Parlament (EP) néppárti frakciója szerda reggel tisztújító ülést tartott. Az EP legnagyobb képviselőcsoportja titkos szavazással újraválasztotta frakcióvezetőnek Manfred Webert, a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) képviselőjét, és egy kivétellel megerősítette tisztségében az eddigi tíz frakcióvezető-helyettest. Szájer József fideszes politikust hatodik alkalommal tisztelték meg bizalmukkal frakciótársai, a mandátuma két és fél évig, a mostani törvényhozási ciklus végéig tart.

Szájer tölti be a leghosszabb ideje a néppárti képviselőcsoport alelnöki tisztét. Ő a felelős azért, hogy amennyire lehet, egységesen lépjen fel a frakció a szavazásokon. A frakcióüléseken kialakítja a közös álláspontot, aztán a plenáris ülésen ő mutatja kézfeltartással a mögötte ülő kollégáinak, hogy az „igen”, a „nem”, vagy a „tartózkodás” gombot nyomják meg. A másik kilenc frakcióvezető-helyettes kilenc különböző országból kerül ki: olasz, holland, bolgár, spanyol, francia, lett, román, portugál és lengyel politikus áll a többi pozícióban.

„Szájer József újraválasztása az elmúlt évek munkájának elismerése, s a magyar néppárti delegáció sikere” – írta közleményben a Fidesz-KDNP európai parlamenti küldöttsége.

Rovatok