Index Vakbarát Hírportál

Morvai Krisztina is megszavazta az EP új elnökét

2017. január 18., szerda 23:10 | aznap frissítve

Antonio Tajani volt az egyetlen európai politikus, aki kifejezte szolidaritását a 2006-os véres események áldozataival, ezért szavazott rá.

Morvai Krisztina, a Jobbik Magyarországért Mozgalom európai parlamenti (EP) képviselője is megszavazta kedden, hogy az Európai Néppárt, valamint a Liberálisok és Demokraták Európáért frakció által támogatott Antonio Tajani legyen az Európai Parlament új elnöke.

Azért szavazott rá, mert Tajani volt az egyetlen európai politikus, aki a 2006-os véres budapesti események után eljött Magyarországra és kifejezte szolidaritását a szemkilövések során megsérült, összevert emberekkel.

„Hasonlóképpen mellette szólt az is, hogy amikor európai uniós biztos volt, közel 300 ezer eurós „végkielégítésre” lett volna jogosult, amelyet erkölcsi okokból visszautasított” – írta Morvai Krisztina egy szerda esti közleményben. Tajani erőssége még, hogy nagy támogatója a kis- és középvállalkozásoknak, ami szintén szívügye a magyar politikusnak.

„Az Európai Parlament elnöke elsősorban azért felel, hogy a parlamenti viták az eljárási rendnek megfelelően zajoljanak, nem adhatja meg a szót aszerint, hogy neki milyen saját politikai prioritásai vannak, hasonlóképpen az Európai Parlamentet külső kapcsolataiban is úgy kell képviselnie, hogy az ne a saját pártpreferenciáját tükrözze” – tette hozzá.

A három jobbikos politikus: Morvai Krisztina, Balczó Zoltán és Kovács Béla független képviselőként dolgoznak az Európai Parlamentben. A radikális jobboldali és a független képviselők nem ápoltak különösebben szívélyes viszonyt az EP kedden leköszönt szocialista elnökével.  Antonio Tajani többször is hangoztatta, hogy az összes frakció és az összes európai parlamenti képviselő elnöke lesz, függetlenül a pártállásuktól. Ha szó szerint lehet venni az új elnök kijelentéseit, akkor az euroszkeptikus, szélső jobboldali, szélső baloldali, és más, az európai politika fősodrától eltérő véleményeket valló képviselők is korrekt bánásmódra számíthatnak tőle.

Rovatok