Index Vakbarát Hírportál

Újraválasztották az üvöltözésbe keveredett politikust

2017. január 24., kedd 15:49

Egy képviselő tavaly kifogásolta emelt hangon, ahogy Gál Kinga levezetett egy bizottsági ülést az Európai Parlamentben. Úgy néz ki, a többség elégedett vele.

Az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi (LIBE) Bizottsága nagy többséggel ötödszörre újraválasztotta első alelnökének Gál Kinga fideszes EP-képviselőt.

Gál Kinga 2004 óta a bizottság tagja, 2007 óta folyamatosan az alelnöke. Főleg azért örült a helye megtartásának, mert a bizottságnak fontos a szerepe a menekültügyi rendszer átalakításánál és a Fidesz-kormány is itt kapott „jogállamisági támadásokat”. „Újraválasztásom az elmúlt évek kihívásokkal teli munkájának elismerése és egyben a magyar néppárti delegáció sikere” – értékelt az Európai Néppárt fideszes alelnöke.

Nem túlzott: tavaly például Louis Michel liberális képviselő, a belga miniszterelnök apja üvöltözött vele, mert szerinte miatta nem lehetett értelmesen vitatkozni a dán bevándorlási szabályok szigorításáról. A magyar politikus hiába védekezett azzal, hogy nem ő találta ki a napirendet.

Gál Kingát a megválasztása napján a 2017-es év Év Képviselője" díj jelöltjeinek szűkített listájára is felvették kultúra, oktatás és sport kategóriában.

A Fidesz-KDNP egy másik első alelnöki helyet is megtartott a kulturális és oktatási bizottságban, itt Bocskor Andreát választották újjá. A kárpátaljai képviselő a kisebbségi nyelvhasználatot és kisebbségi nyelvű oktatást is napirenden tartaná.

Rovatok