Index Vakbarát Hírportál

Örülnek az uniós vezetők Macronnak

2017. május 7., vasárnap 22:36

Meglepetés: az uniós intézmények vezetői boldogok, hogy az EU-barát jelölt nyert az unióellenes szélsőjobboldalival szemben a francia elnökválasztáson.

Boldog vagyok, hogy a franciák az európai jövőt választották - üdvözölte Jean-Claude Juncker, az uniós kvázi-kormány, az Európai Bizottság vezetője a francia elnökválasztás eredményét. Együtt Európáért! - tette hozzá.

Jean-Claude Juncker vasárnap levelet küldött Emmanuel Macron megválasztott francia elnöknek, amelyben örömét fejezte ki, hogy a győzelmével megvédte az erős és progresszív Európát, amelyet elnöksége alatt továbbra is támogatni fog az Európa jövőjéről folytatott vitákban.

Számítok Franciaországra - amely Európa szívében marad -, hogy vele együtt „változtatjuk meg az Európai Uniót, és hogy közelebb visszük azt az európai polgárokhoz” - jelentette ki Antonio Tajani. Az Európai Parlament elnöke meghívta a megválasztott francia elnököt az uniós parlament plenáris ülésére, hogy ott közösen adjanak „igazi válaszokat” az uniós polgároknak.

Donald Tusk, az állam- és kormányfőkből álló Európai Tanács elnöke szerint a franciák az egyenlőségre, a szabadságra és a testvériségre szavaztak, amellyel nemet mondtak a hamis hírek zsarnokságára.

(MTI)

Rovatok