Index Vakbarát Hírportál

A belügy kiakadt az uniós szocialistákra

2017. május 12., péntek 23:46

A baloldali pártcsoport küldöttsége szerint borzalmasak a körülmények a határon felállított tranzitzónában. A minisztérium állítja, hogy ez nem igaz.

A Belügyminisztérium visszautasítja az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának közleményét, amely szerint a tranzitzónákban elhelyezett menedékkérők borzalmas körülmények között vannak.

A baloldali a képviselőcsoport a magyarországi táborok kivizsgálására és mielőbbi cselekvésre szólította fel az Európai Bizottságot, miután a párt háromtagú küldöttsége látogatást tett a magyar-szerb határon.

A belügyi tárca szerint a delegáció a látogatásakor nem kifogásolta az elhelyezés körülményeit. A BM szerint több nemzetközi küldöttség, többek között az Európai Bizottságé is ellátogatott a tranzitzónákba. és „egyetlen kritikai észrevételt nem fogalmaztak meg az elhelyezés körülményeiről”. Egymástól elkülönített részeket alakítottak ki az egyedülálló férfiaknak és nőknek, a 14. év feletti, kísérő nélküli kiskorúaknak és a családosoknak. Valamennyiben van közösségi helyiség és ökumenikus imaszoba, wifi, tévé és sporteszközök, a családi szektorban pedig játszótér és játszószoba. A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal napközben különböző foglalkozásokat szervez a gyerekeknek.

(MTI)

Rovatok