Index Vakbarát Hírportál

Bocsánatot követel a Fidesz Szanyitól a nőknek

2017. június 10., szombat 10:51

A párt azért akar bocsánatkérést, mert a szocialista EP-képviselő szerint az Orbán-világ nőmodellje a lófejű k…va.

„Nem engedhetjük meg, hogy az Európai Parlament bármely tagjától nagy nyilvánosság előtt a nők emberi méltóságát súlyosan sértő nyilatkozatok hangozzanak el” – jelentette ki Erdős Norbert európai parlamenti képviselő Brüsszelben. A fideszes politikus Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő korábbi Facebook-bejegyzésére reagált:

„Az Orbán-világ által kifejlesztett magyar nőmodell a ‘lófejű k…va.”

(Szanyi Tibor saját bevallása szerint azután jutott erre, hogy „napközben még áttekintettem a hétvégi magyar szósöl + egyéb médiát”.)

„Az Európai Parlamentben mindannyiunk kötelessége a nők jogainak védelme mind az EU-ban, mind azon kívül. Nem engedhetjük meg, hogy az EP bármely tagjától nagy nyilvánosság előtt a nők emberi méltóságát súlyosan sértő, az Európai Unió alapszerződéseivel és az Alapvető Jogok Chartájával ellentétes, szexista nyilatkozatok hangozzanak el” – jelentette ki Erdős Norbert. A néppárti képviselő szerint világossá kell tennünk Szanyi Tibornak, hogy az Európai Parlament, mint az emberi jogok egyik fő európai letéteményese, ezt nem tűri el, ezért „minden jóérzésű európai polgár nevében Szanyi Tibort nyilvános bocsánatkérésre szólítom fel.”

(Fidesz)

Rovatok