Index Vakbarát Hírportál

Szanyi okos falvakkal fejlesztené a vidéket

2017. szeptember 28., csütörtök 16:02

Szanyi Tibor európai parlamenti képviselő meghívására tegnap számos MSZP-s politikus, köztük nyolc megyei elnök, valamint Mesterházy Attila volt pártvezető érkezett Brüsszelbe.

A szocialista politikusok két kiemelt témáról, a migrációról és a Szanyi Tibor kezdeményezésére indult  „Okos falvak” projektről tárgyaltak.

A politikus közleménye szerint „a magyar kormány súlyos emberi jogi jogsértések és az európai szolidaritás, együttműködés teljes hiányával jellemezhető migrációs politikája csúnyán leszerepelt az EU-ban. Az MSZP vezető politikusai egy olyan alternatíváról tárgyalnak, amely felesleges gyűlölet- és pánikkeltés nélkül kezelné az Európára nehezedő migrációs nyomást az emberi jogok tiszteletben tartásával és természetesen az EU belső biztonságának szavatolásával.”

„Az európai migrációs helyzet számos kihívást és lehetőséget is tartalmaz, ugyanakkor a politikai haszonszerzésre való felhasználása, ahogy azt a magyar kormány tette, csak társadalmi és gazdasági károkat eredményezhet. Az MSZP ezen is változtatni fog” – nyilatkozta Szanyi Tibor.

A megbeszélések másik témája az okos falvakról szóló projekt volt. Szanyi Tibor szerint „a magyar falvak haldokolnak, az Orbán-kormánynak pedig nincs semmilyen koncepciója a vidék felélesztésére, az elvándorlás megállítására és a vidéki munkanélküliség csökkentésére. Az uniós szinten általam kezdeményezett »Okos falvak« projekt ezen kíván változtatni.”

(S&D)

Rovatok