Index Vakbarát Hírportál

Katasztrófaáldozatoknak adja a díjpénzét az EU

2017. október 25., szerda 07:56

Az Európai Parlament hétfőn kezdődött üléshetének kezdetén az EP elnöke megemlékezett az erdőtüzek és az írországi hurrikán áldozatairól.

Antonio Tajani emlékeztetett arra, hogy idén Európa-szerte 750 ezer hektárnyi erdő kapott lángra és csak Portugáliában százan vesztették életüket. A Tanács, az EP és a Bizottság elnöke megállapodott abban, hogy az EU által nemrég elnyert Asztúria hercegnője kitüntetéssel járó pénzdíjat az áldozatok megsegítésére ajánlják fel.

Október 20-án Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke, Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke, és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke veszi át az Unió nevében az Asztúria hercegnője kitüntetést.

Az Európai Unió a kitüntetést a „modern kori Európában biztosított, leghosszabb ideig tartó béke biztosítása”, és a „szabadság, emberi jogok, és szolidaritás” értékeinek képviselete miatt kapja.

A Weinstein-botrány miatt a szexuális zaklatással is foglalkoznak

Kedden egy perc csenddel emlékezik az EP a meggyilkolt Daphne Caruana Galizia máltai oknyomozó újságírónőre. Az eseményen jelen lesz az újságíró családja is.

Reagálva az Európai Parlamentben történt szexuális zaklatással kapcsolatos vádakra, az EP elnöke bejelentette, hogy megtárgyalják, mit kell tenni.

(Európai Parlament)

Rovatok