Index Vakbarát Hírportál

Kérdezzen az új olasz kormány EP-képviselőjétől

2018. június 12., kedd 19:34

A korábbi 5 Csillag mozgalmas, most a radikális jobboldali Északi Liga frakciójában dolgozó Marco Zanni válaszol a kérdéseinkre.

Szerda délelőtt  Strasbourgban  beszélgetünk Marco Zanni olasz európai parlamenti képviselővel arról, hogy mik a több hónapos egyeztetés után megalakult új olasz kormány céljai. A baloldali populista 5 Csillag Mozgalom (M5S) és a radikális jobboldali Északi Liga (Lega Nord) koalíciójával létrejött kormány hogyan fogja fellendíteni a stagnáló olasz gazdaságot, mit kezdenek a fiatalok rémisztően magas munkanélküliségével, és hogyan kezelnék a bevándorlást az Európai Unióba?

A harminckét éves Marco Zanni közgazdászként végzett Milánóban. 2014 óta EP-képviselő. Először az 5 Csillag színeiben politizált, majd amikor az 5 Csillag küldöttségét nem sikerült elszakítani a Nigel Farage brit euroszkeptikus pártjával kötött szövetségből, kilépett a frakcióból. 2017 januárja óta az olasz Északi Liga és a francia Nemzeti Front (újabban Nemzeti Összefogás) képviselőcsoportjában dolgozik. A költségvetési ellenőrző bizottság valamint a gazdasági és pénzügyi bizottság tagja.

Az Északi Liga vezetője, Matteo Salvini többször kifejezte, hogy mennyire tiszteli a magyar kormány és személyesen Orbán Viktor politikáját. Május óta Salvini az olasz belügyminiszter. Szigorú fellépést hirdetett a bevándorlás ellen, múlt szombaton nem engedte, hogy egy menekülteket szállító hajó kikössön Olaszországban. Ezen kívül azt hangoztatja, hogy igenis szét kell osztani az Európába érkező menedékkérőket, hogy ne csak a dél-európai országok viseljék a bevándorlás terheit. Ezen a ponton feloldhatatlannak látszó ellentétbe kerül Orbán Viktorral.

Ön is kérdezhet Marco Zanni olasz EP-képviselőtől. Küldje el a kérdését az eurologus@mail.index.hu címre, és feltesszük neki!

Szóljon hozzá az EUrologus Facebook-oldalán !

Rovatok