Index Vakbarát Hírportál

Sógor Csaba tolt egy hatalmas poént Sargentini nevével

2018. szeptember 13., csütörtök 16:44 | öt éve frissítve

Az RMDSZ-es képviselő zokon vette, hogy megszavazták a hetes cikkes jelentést, és odasózott egyet.

„Nemcsak SZAR-gentinit, hanem mind a 448 képviselőt minősíti egy ilyen színvonalú jelentés elkészülte” – mondta Sógor Csaba RMDSZ-es EP-képviselő az Európai Parlamentben egy szerda délutáni felszólalásában. (21. másodpercnél a lényeg.)

A néppárti képviselő arról beszélt, hogy a jelentésben rengeteg valótlanság és ténybeli tévedés szerepel. Az eljárást illetően pedig felvetette, hogy szerencsésebb lenne azonos szempontok és azonos mérce alapján megvizsgálni az alapértékek, az emberi jogok, a kisebbségek jogainak érvényesülését, mert ez a fajta pellengérre állítás csak politikai támadásnak minősíthető. Kiemelte, hogy Romániában is érdemes lenne utánanézni, hogy mennyire tartják tiszteletben a kisebbségi jogokat, és hogy az igazságszolgáltatás mennyire független a titkosszolgálatoktól és a politikától.

Az EUrologusnál is nagy hívei vagyunk az altesti szóvicceknek, de reméljük, hogy mi ezt óvodás szintnél magasabban űzzük. Ha az EU-t vagy az urológus szakmát mégis megsértjük a napi működésünkkel, akkor ezúton kérünk elnézést mind a kettőtől!

Frissítés: Péntek hajnalban Sógor Csaba a Facebook-oldalán azt írta, hogy ez a kiragadott és félreértelmezett részlet nem volt szándékos a részéről.

Rovatok