Index Vakbarát Hírportál

Skrabski Fruzsina: A Mi Hazánk az egyetlen alternatíva Gyurcsány kikerülésére és a Fidesz pofozgatására

2024. március 2., szombat 09:06

Borvendég Zsuzsa, a Magyarságkutató Intézet Történeti Kutatóközpontjának tudományos munkatársa lett a Mi Hazánk EP-listavezetője. A Novák Katalin mellett kitartó elnöki tanácsadó, Skrabski Fruzsina szerint elgondolkodtató az az indok, amiért a történész vállalta a párt felkérését.

A Mi Hazánk EP-listájának bemutatásakor Dúró Dóra úgy fogalmazott, hogy Borvendég Zsuzsanna jelenleg Magyarország legnépszerűbb történésze, ezért pártjuk első számú európai parlamenti képviselőjelöltje. 

Skrabski Fruzsina, a Novák Katalin mellett kitartó elnöki tanácsadó szerint elgondolkodtató, hogy a tudományos területen tevékenykedő kutató miért vállal szerepet a politikai életben – amit a Pesti Srácoknak fejtett ki a történész.

Borvendég Zsuzsanna szerint kell lennie választási lehetőségnek

„Egy többpárti demokráciában kell legyen választási lehetőség, és jelenleg nincs. Ez torzulásokhoz vezet. Nem tesz jót senkinek, különösen a hatalomban lévőknek nem. A balliberális oldalon lévő politikai alakulatok értelmezhetetlen szintet képviselnek, beszélni is felesleges róluk. Viszont a torzulásokról valahogy jelzéseket kell küldenünk, ez minden magyar írástudó felelőssége” – fogalmazott Borvendég Zsuzsanna a lapnak.

Azt is elárulta, hogy a felkérés először meglepte, „sokkolta”, majd miután átbeszélték a férjével, arra jutottak, hogy a politikai szerepvállalással is azt kell csinálnia, mint történészként: „szolgálni a hazámat és a nemzetemet, védeni a tradicionális értékeket és kiállni a magyar érdekekért”.

Arra a felvetésre, hogy az elmúlt hetekben a politikában két sikeres nő is lemondott, emiatt nem tart-e attól, hogy őt is „ledarálja” a közeg, azt felelte: ugyan nem tudja, mi következik, de félni nem szokása, a nemzetközi színtéren kell képviselnie a magyar érdekeket. Azt is megemlítette, hogy a kutatás szenvedély számára, aminek nem fordít hátat, úgy véli, ezen a területen is kibővülnek a lehetőségei.

Skrabski Fruzsina: A politika rideg világ

A volt elnöki tanácsadó Borvendég Zsuzsanna lépését véleményezve – amellett, hogy elismerte a történész munkásságát  – azt is kifejtette a közösségi oldalán,  hogy a Mi Hazánk Mozgalommal kapcsolatban vannak aggályai.

Engem a halálbüntetés és a Covid-tagadás zavar bennük leginkább, meg hogy a baloldallal együtt meneteltek kegyelmi ügyben, de azért mégis ők az egyetlen alternatíva, ha Gyurcsányt ki akarod kerülni, de kicsit oda szeretnél pofozgatni a Fidesznek

– jegyezte meg a korábbi köztársasági elnök tanácsadója, aki a kegyelmi ügy után többekkel ellentétben kijelentette, hogy kiáll Novák Katalin mellett, sőt nemrégiben úgy nyilatkozott: a lemondott államfő „újult erővel, üstökösként tér majd vissza”. 

Skrabski Fruzsina civilként a gyermekvállalásra ösztönző Három Királyfi, Három Királylány nevű alapítvány kuratóriumi elnöke. Mint mondta, a szervezet tárt karokkal várja Novák Katalint, ha ő úgy gondolja, hogy éppen erre van szüksége.

A gyermekszületés ösztönzése, a családok támogatása számunkra fontos ügy, Katalinnak is, civilként biztosan dolgozna hasonlóan fontos célokért. A politika rideg világ, ezt sajnos tapasztalhatta, a civil élet azonban sokkal szabadabb és örömtelibb

– fogalmazott az újságíró.

Rovatok