Index Vakbarát Hírportál

Deutsch Tamás győzelemre és brutális támadásokra készül

2024. április 7., vasárnap 08:53 | aznap frissítve

Győzelemre készülnek a kormánypártok a június 9-i európai parlamenti választáson, és alázattal fordulnak az előttük álló feladatokhoz – mondta a Fidesz–KDNP európai parlamenti (EP) listavezetője, Deutsch Tamás a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Deutsch Tamás elmondta,  hogy a Fidesz országos elnöksége „győztes csapatot” akart összeállítani az EP-választásra.

„Már most látható, hogy az elmúlt időszak rendkívül durva politikai zsarolásai ellenére még soha annyi brutális erejű támadás nem érte Magyarországot és a magyar szuverenitást, mint amire az elkövetkező években számítani lehet” – hívta fel a figyelmet.

Emiatt egy olyan EP-delegáció összeállítására volt szükség, amelyik valóra tudja váltani, hogy az ötödik EP-választásokon is a Fidesz és a KDNP csapata győz, és az azt követő ötéves ciklusban képes szembeszállni a támadásokkal, és megvédeni a magyar szuverenitást

– mondta Deutsch Tamás.

Hangsúlyozta, hogy azon két határon túli magyar nemzeti közösség esetében, akik nem európai uniós tagországban élnek, különös jelentősége van annak, hogy a Fidesz–KDNP listáján a vajdasági és a kárpátaljai magyarság képviselője is ott lehet az európai döntéshozatalnál. Különösen fontos ez most, amikor „lendületet kell adni a Nyugat-Balkán és azon belül is Szerbia uniós csatlakozásának” – tette hozzá.

Deutsch Tamás arról is beszélt, hogy kedvező választási eredmény esetén van esély arra, hogy egy „nagy, akár egységes jobboldali, konzervatív, szuverenista frakció jöjjön létre az EP-ben”. Egy ilyen frakció gyökeresen átrendezheti az Európai Unió (EU) politikai térképét, így jó esély van a jobboldali megerősödésre, mely Magyarország számára is mozgástérbővítő – mondta.

Ursula von der Leyen esetleges újraválasztásáról Deutsch Tamás úgy fogalmazott, szinte kizártnak látja az egyetértés lehetőségét a huszonhét állam és kormányfő között abban, hogy az Európai Bizottság jelenlegi elnökét egyhangúlag támogassák.

Megszámlálhatatlanul sok vita

Deutsch Tamás elmondta, hogy a jövő heti brüsszeli plenáris ülésen a mostani EP-ciklus „megszámlálhatatlanadik” magyar vitája várható, ahol „az európai baloldal, a magyar dollárbaloldal már megint Magyarországot veszi terítékre az Európai Parlamentben”.

Hozzátette:

a koreográfia ugyanaz, jól ismert hazugságokra, rágalmakra, mesterkélt ürügyekre építő megfogalmazások, melyekkel támadják Magyarországot és a magyar embereket.

Az igazi ok Deutsch Tamás szerint világos, hiszen épp a jövő héten dönt az EP az EU új migrációs paktumáról, amely jogszabályegyüttes lényegében „zöld lámpát enged” az Európa felé áramló illegális bevándorlásnak.

„Ezt a migrációpárti jogszabálytervezetet mi, magyarok soha nem támogattuk, hát ezért büntetnek minket megint egy újabb vitával” – összegzett.

„Bármekkora is a támadás, bármilyen erős is a zsarolás, ami Brüsszelből minket ér, mi nem változtatunk az álláspontunkon” – szögezte le Deutsch Tamás a Vasárnapi újság című műsorban.

Velük vág neki a Fidesz–KDNP az EP-választásoknak

A Fidesz–KDNP a napokban tette közzé a 2024-es választásokra szóló európai parlamenti listáját. Több jelenlegi EP-képviselőnek sem jutott hely a névsorban.

Az eredeti tervek szerint Varga Judit volt igazságügyi miniszter vezette volna a Fidesz–KDNP európai parlamenti listáját, de a politikus a kegyelmi ügy kirobbanása után – Novák Katalin köztársasági elnökkel párhuzamosan – bejelentette lemondását, és kivonulását a közéletből. Az ő helyére érkezett Deutsch Tamás.

A Fidesz–KDNP 2024-es EP-képviselőjelöltjei:

  1. Deutsch Tamás,
  2. Gál Kinga,
  3. Gyürk András,
  4. Győrffy Balázs,
  5. Hölvényi György (KDNP),
  6. Szekeres Pál,
  7. Ferenc Viktória,
  8. Vicsek Annamária,
  9. Győri Enikő,
  10. László András,
  11. Schaller-Baross Ernő
  12. Bólya Boglárka,
  13. Petri Bernadett,
  14. Hegedűs Barbara,
  15. Kavecsánszki Ádám,
  16. Juhász Hajnalka (KDNP),
  17. Kósa Ádám,
  18. Hidas Dóra,
  19. Tóth Edina,
  20. Magyar Ágnes Zsófia,
  21. Tordai-Lejkó Gábor.

A Fidesz–KDNP-nek jelenleg tizenhárom európai parlamenti képviselője van, közülük tizenkét fideszes a függetlenek között ül, viszont a KDNP-s Hölvényi György maradt az Európai Néppárt frakciójában.

A kormánypárti EP-képviselők közül nem újrázik Bocskor Andrea, Deli Andor, Hidvéghi Balázs, Járóka Lívia, Trócsányi László, és a listán elfoglalt helye alapján valószínűleg Kósa Ádám, valamint Tóth Edina sem.

Rovatok