Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor levelet ír az EP-választásra készülve

2024. április 10., szerda 17:11

Orbán Viktor miniszterelnök levelet küld az Európai Unió területén kívül élő, magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgároknak – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) egy szerdai közleményben az MTI-vel.

Mint írták, Orbán Viktor a levélben a külföldön élő magyarok figyelmét a június 9-i európai parlamenti választásokra hívja fel, és arra ösztönzi őket, hogy éljenek a szavazati jogukkal.

A KTK ezzel kapcsolatban emlékeztetett, azok a magyar állampolgárok, akik nem rendelkeznek magyarországi lakcímmel, és az Európai Unió területén kívül élnek, levélben adhatják le szavazatukat az európai parlamenti választáson,

de ez csak az előzetes regisztráció után lehetséges.

Felhívták a figyelmet arra, hogy amennyiben valaki korábban már regisztrált a magyarországi választásokon a levélszavazáshoz, és szavazott ebben a formában, regisztrációja továbbra is érvényes marad. Ugyanakkor

aki még nem vett részt levélszavazáson, az a júniusi választásra legkésőbb 2024. május 15-én 16 óráig tud regisztrálni, és kérheti a névjegyzékbe vételét.

A kérelem benyújtható elektronikus úton a www.magyarorszag.hu oldalon vagy postán, illetve személyesen vagy kézbesítési meghatalmazott útján Magyarország bármely nagykövetségén/főkonzulátusán – olvasható a KTK közleményében.

Rovatok