Index Vakbarát Hírportál

Dobrev Klára nyílt levelet írt Magyar Péternek

2024. május 10., péntek 11:29

Dobrev Klára, a DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője nyílt levélben szólította fel Magyar Pétert, hogy „legyen férfi, ne legyen gyáva, mint Deutsch Tamás”. A politikus szerint láttunk már olyan jellemfejlődést ott, ahol Magyar Péter töltötte az elmúlt évtizedet.

„Tisztelt Magyar Péter! Ön azt nyilatkozta, hogy én bárhova elmegyek vitatkozni bárkivel […], de először a köztelevízióba megyünk. Pont. Ennyi. Na álljon meg, és vegyen először egy mély levegőt” – így kezdte nyílt levelét Dobrev Klára, amiben felszólította Magyar Pétert:

„Legyen férfi, ne legyen gyáva, mint Deutsch Tamás!”

Dobrev Klára levelében azt írja: „Hogy hova megyünk először vagy másodszor, így többes számban, nyilvános vitára vagy bárhova”, azt neki nem Magyar fogja megmondani.

Sem helyettem, sem nevemben vagy bárki nevében, kérem, így ne beszéljen. Erről a beszédmódról egyébként is jó lenne, ha leszokna, mielőtt majd azt is elhiszi magáról, hogy így nemcsak beszélhet, hanem cselekedhet is. Sajnos láttunk már ilyen jellemfejlődést ott, ahol Ön töltötte az elmúlt évtizedet

– fogalmazott Dobrev Klára, hozzátéve: „Persze, írjunk levelet az Orbán-tévének, vagy küldjünk követeket, postagalambokat vagy bármit. Tegnap már válaszoltam Önnek, ha készült ilyen levél, küldje el, és ha tisztességes, aláírom. Azóta is várom a levelet.”

Dobrev Klára: Legyen férfi!

Szerinte a köztévés vita nem a többi feltétele, hanem egy a sok közül: „Aki azt mondja, csak akkor megy el a többi vitára, ha előtte neki Orbán/Rogán megengedte, hogy a köztévében vitatkozzon, az valójában csak ki akar bújni a vita alól.” Majd feltette ezt a kérdést:

Ne bujkáljon a többi vita elől! Orbán és Rogán döntésére akarja bízni magát, a vitát, a választást, az országot? Ne engedje meg magának, hogy gyávának gondolják Önt, mint Deutsch Tamást, mert távol marad az előttünk álló többi vitától! Ne gyerekeskedjünk! A vitáról vitatkozunk, ahelyett, hogy az ország legfontosabb problémáiról és a megoldásainkról vitatkoznánk! Legyen férfi, nőjön fel a demokratikus politikus feladataihoz!

– tette hozzá Dobrev Klára.

Szerinte tüntetni, választókkal találkozni fontos, de az egyoldalú beszédek nem helyettesítik a szemtől szembeni vitát. „Ne engedje magának, hogy azt hihessük, hogy úgy viselkedik, mint a Fidesz. Orbán is a vita helyett csak szónokol, a fideszesek vita helyett békemenetekre járnak.”

Majd leszögezte, hogy ő először jövő pénteken áll a választók elé, a Partizánban, a listavezetői vitára. „Önön múlik, hogy milyen kifogással futamodik meg, vagy mégis ott lesz. Én ott leszek. Ahogy ott leszek a négy másik, eddig már bejelentett vitán. Egyik elől sem fogok megfutamodni.”

Végezetül Dobrev Klára felszólította Magyar Pétert, hogy írja be a naptárjába a jövő pénteki vitát. „Aztán lassan majd a vitáról szóló vita mellett arra is fordítson időt, hogy bemutassa pártjának európai programját a választóknak! Jó lenne egyben látni. Talán eljutott Önhöz, mi tegnap megtettük. Legyen férfi, ne legyen gyáva, mint Deutsch Tamás!” – írta.

Magyar Péter válaszolt

Magyar Péter pénteken kora délután posztolta válaszát Dobrev Klárának.

Tisztelt Képviselő Asszony! Az ilyen megnyilatkozásaival csak megerősíti sok millió ember azon meggyőződését, hogy Önök egy brancsot alkotnak Orbán Viktorral. Ön a bejegyzésével asszisztál a Fidesz propaganda azon évtizedes törekvéséhez, hogy párhuzamos nyilvánosságot építsenek ki hazánkban és több millió emberhez ne jussanak el a valós hírek

– olvasható Magyar Péter válaszában.

A Tisza Párt alelnöke megjegyzi, hogy „minden jóérzésű, a változást valóban akaró magyar ember számára egyértelmű, hogy a propaganda falát csak úgy tudjuk átütni, Deutsch Tamást csak akkor tudjuk rákényszeríteni egy élő vitára, ha egységesen követeljük, hogy a “köz”média tegyen eleget a jogszabályi kötelezettségének és egy évtized után rendezzen valódi, élő televíziós vitát a listavezetők részvételével”.

Sokatmondó továbbá, hogy a rogáni propaganda a napszemüvegemet nevezi nőinek, Ön pedig a férfiasságomat vonja kétségbe, csak azért mert nem asszisztálok a Fidesz által kiépített médiaterrorhoz, hanem sok százezer, vagy inkább millió magyar emberrel és a valódi ellenzék tagjaival küzdök annak lebontásáért

– emeli ki. Azt is hozzáteszi, hogy szerinte nem véletlen, hogy az országjárása szinte minden helyszínén odamennek hozzá volt DK tagok és jelzik, hogy tömegesen lépnek ki a párt alapszervezeteiből, hogy „a valódi változást követelő jobb- és baloldali, konzervatív és liberális honfitársaik milliói mellé álljanak”.

Magyar Péter azt is leírja, hogy le fogják bontani a propagandát és a „hallgatás falát”, a választók pedig eldönthetik, hogy „őfelsége lejáratódott, cselekvőképtelen ellenzékére szavaznak”, vagy az Tisza Pártra, amely szerinte „valós alternatívát és erőt mutat fel a NER mielőbbi lebontásához”.

Rovatok