Index Vakbarát Hírportál

Adatvédelmi incidens történt Magyar Péteréknél, kikerülhetett a képviselőjelöltek e-mail-címe

2024. április 13., szombat 15:31

A Magyar Péter felhívására európai parlamenti képviselőnek jelentkezők bizonyos részének e-mail-címe láthatóvá vált a többi pályázó számára is. Magyar szerint tudnak az incidensről, és le is jelentik majd a megfelelő hatóságokhoz. A hibáról tájékoztatták az érintetteket, és elnézést kértek tőlük.

Magyar Péter április elején indította útjára a „Legyél a változás! Egyesületet”, amelynek honlapján – mint ahogy azt az április 6-i tüntetésen is elmondta – lehetett jelentkezni EP-képviselőnek. Megkötés szinte nem volt, bárki jelentkezhetett, aki megfelelt néhány alapvető kritériumnak: magyar állampolgár, büntetlen előéletű, és tárgyalási szinten beszél angolul. Pár nappal később az is kiderült, hogy Magyar a TISZA – Tisztelet és Szabadság Párt színeiben kíván indulni az európai parlamenti választásokon június 9-én.

„A pályázat keretében öt-öt olyan hölgyet és urat szeretnénk kiválasztani, nyílt és átlátható módon, akik végzettségük és tapasztalatuk alapján alkalmasak és képesnek is érzik magukat arra, hogy közéleti pályára lépjenek, és Magyarországot és a honfitársaikat európai parlamenti képviselőként képviseljék” – írták a pályázat honlapján.

A jelentkezés április 10-én zárult le, de nem volt zökkenőmentes, hiszen néhány pályázó e-mail-címe láthatóvá vált a többi jelentkező számára is. Magyar a Telexnek megerősítette, hogy valóban történt egy adatvédelmi incidens egy „technikai hiba folytán”, de már értesítették az érintetteket, és elnézést is kértek tőlük.

A hibáról az érintetteket azonnal tájékoztattuk, és elnézést kértünk. Az adatvédelmi incidenst bejelentjük a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz

– írta.

De nem csak az európai parlamenti választásokat célozza meg Magyar Péter, hiszen pártjába bárki jelentkezhet polgármesterjelöltnek, akit a TISZA Párt támogatni is fog, ha az illető azonosulni tud az értékrendjükkel, a céljaikkal és a víziójukkal.

Az európai parlamenti képviselői pályázatunkra kevesebb mint két nap alatt 538 kiváló pályázat érkezett

– fogalmazott Magyar, hozzátéve: április 16-án nyílt szavazáson keresztül szólhatnak majd bele a magyarok a TISZA Párt európai parlamenti listájának összeállításába.

Rovatok