Index Vakbarát Hírportál

Menczer Tamás: A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

2024. április 15., hétfő 20:57

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-i választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni – jelentette ki a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója az M1 tévécsatornán hétfőn.

Az MTI szerint Menczer Tamás közölte, a Fidesz országos választmánya hétfőn elfogadta a megyei, a fővárosi és az EP-listát is. Hozzátette, az önkormányzati választáson a pártok közül a Fidesz indítja a legtöbb jelöltet.

A politikus beszámolt arról, hogy ötvenezer aktivista segíti a kampányt az elkövetkező hetekben, ezer helyen jelennek meg standdal, és azokat, akik korábban erre felhatalmazást adtak, személyesen is megkeresik. Mint mondta,

A választás tétje óriási, ennek megfelelően „rendezték be” az előttük álló kampányidőszakot.

A kormány és a kormánypártok békepártiak, míg a baloldal „a tények és a saját vallomásuk alapján” – háborúpárti, ezért olyan embereket kell Brüsszelbe küldeni, akik a magyarok érdekeit képviselik – mondta Menczer Tamás. Hozzátette, Magyarország akkor jár jól, ha Orbán Viktor a miniszterelnök, a Fidesz–KDNP adja a kormánypárti szövetséget és a településeken hozzájuk köthető emberek vannak.

„Látjuk, hogy Budapesten mi van. Ha a baloldal nyeri a főpolgármesteri és a települési polgármesteri pozíciókat, akkor nem a település fejlesztésére koncentrál, hanem a települést egy erőforrásnak használja a kormány elleni harchoz. Ez pedig nem a település érdeke” –hangoztatta. Menczer Tamás megerősítette, hogy a Fidesz kitart a békepárti álláspont mellett, azonban az ország békéjének és a kormány békepártiságának megőrzése „nem egy lezárt folyamat, ez egy folyamatos küzdelem”.

„Lépésről lépésre kell megvédeni a békepárti pozíciót, az ország békéjét és biztonságát. A nyomás óriási rajtunk és egyre növekszik.”

Nem küldünk katonákat az ukrajnai háborúba és a békepárti pozíciót is megvédjük, ha a magyar emberek ebben támogatnak bennünket

– hangsúlyozta Menczer Tamás.

Rovatok