Index Vakbarát Hírportál

Nyilvántartásba vették a kormánypártok jelöltlistáját az EP-választásra

2024. április 22., hétfő 10:45 | aznap frissítve

Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfő délelőtt bejelentette, hogy elsőként adták le az európai parlamenti választáshoz szükséges 20 ezer aláírást a Nemzeti Választási Irodának (NVI). Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke a hétvégén azt állította, hogy ők voltak az elsők. Az viszont biztos, hogy eddig egyedül a Fidesz–KDNP jelöltlistáját vette nyilvántartásba az NVI.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke szombaton délelőtt elsőként közölte azt, hogy pártja összegyűjtötte az európai parlamenti választásokon való induláshoz szükséges 20 ezer aláírást.

Ezzel szemben Menczer Tamás hétfő reggel azt állította, hogy ők voltak az elsők. Azt írta,

a Fidesz–KDNP adta le elsőként az európai parlamenti választáshoz szükséges 20 ezer aláírást a Nemzeti Választási Irodában, az NVI hivatalosan nyilvántartásba vette a listánkat!

Hogy ki volt az első, az egyelőre nem világos. Magyar Péter kommentben válaszolt, de nem erre (Menczer egyébként már egy hétvégi videóban is azt mondta, hogy ők voltak az elsők). 

Az viszont biztos, hogy az NVI cikkünk írásáig egyedüliként a Fidesz–KDNP közös listáját vette nyilvántartásba: ez ellenőrizhető az intézmény honlapján is.

A kormánypártok még két hete tették közzé a listájukat, amivel szereztek némi meglepetést is.

Rovatok