Index Vakbarát Hírportál

Kocsis Máté mondott egy erőset a júniusi választásokról

2024. május 21., kedd 20:31

Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője kedden, pártja országjáró kampánykörútjának gyöngyösi állomásán, a Fidesz helyi választási fórumát megelőző sajtótájékoztatón elmondta, június 9-én olyan választás lesz Magyarországon, amely a biztonságról szól.

„Rég volt ilyen, a választópolgárok talán nem is emlékeznek arra, hogy háború kérdésében kellett volna európai ügyekben szavazni, ám most ez történik” – mondta Kocsis Máté.

A Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője szerint az elmúlt két év orosz–ukrán konfliktusa és az ahhoz való európai bizottsági hozzáállás megmutatta, hogy az unió gyökeresen megváltozott, és szerinte ma már nem a békét és jólétet garantálja, hanem „a háború és visszaesés politikáját képviseli”.

A Fidesz éppen ezért mondja, hogy változás kell Brüsszelben

– hangoztatta.

Kocsis Máté szerint a brüsszeli elit, az európai nagy országok vezető politikusai „mind-mind háborús pszichózisban vannak”, és olyan nyilatkozatokat tesznek, melyek „életveszélyesek és veszélybe sodorhatják egész Európát”.

Mindez a magyarokat talán azért is érinti jobban, mert a háború egy szomszédos országban zajlik, és nem szeretnék, ha kiszélesedne

– jelentette ki a frakcióvezető. Hozzátette, hogy szerinte Magyarországon is ez a belpolitikai viták főtémája.

Így aki a választáson a Fideszt támogatja, az a békére adja voksát, a baloldalra leadott szavazatok viszont a brüsszeli háborús központba kerülnek

– mondta. Jelezte, hogy a gyöngyösieket is arra kérték, támogassák a Fideszt az EP- és az önkormányzati választásokon is.

Rovatok