Index Vakbarát Hírportál

Németh Balázs elfogadta a felkérést a közszolgálati televízió választási műsorának vezetésére

2024. május 21., kedd 17:36

Nyilvános vitát szervez a köztévé az EP-listavezetők között. Az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató május 30-án este tarthatja a vitát, amelynek két moderátora Németh Balázs, az M1 korábbi híradósa és Volf-Nagy Tünde, Novák Katalin egykori köztársasági elnök kommunikációs igazgatója lehetnek.

Frissítés: az MTVA azóta megerősítette a DK-s Molnár Csabának küldött levelében, hogy a vitát május 30-án, csütörtök este tartják a Várkert Bazárban, összesen 11 párt listavezetőjének részvételével. A nézők nélkül megrendezett vitát Németh Balázs és Volf-Nagy Tünde moderálják majd, ahogy azt ebben a cikkünkben is írtuk korábban.

Németh Balázs az Indexnek is megerősítette, hogy a köztévén megrendezésre kerülő EP-listavezetők vitájának moderálására őt kérték fel.

A hírt először közlő Media1információi szerint az élő vitára május 30-án este kerül sor az M1 képernyőjén, Németh Balázs Volf-Nagy Tündével együtt vezeti majd a műsort.

Arról szólt a felkérés, hogy vegyek részt egy fair, a választással és a kampánnyal kapcsolatos előírásoknak, valamint a televíziós szakma írott és íratlan szabályainak megfelelő vita lebonyolításában. Erre nagy tisztelettel – egyelőre szóban – igent mondtam

– nyilatkozta az Indexnek Németh Balázs.

Korábban Molnár Csaba, a DK–MSZP–Párbeszéd kampányfőnöke levelet írt az MTVA vezérigazgatójának, amelyben felszólította, hogy rendezzenek élő EP-listavezetői vitát a köztévében. Molnár Csaba 24 órát adott a válaszadásra, amire nem is kellett sokat várni. Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója válaszában azt írta, megkezdték egy nyilvános vita megszervezését.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke, Donáth Anna, a Momentum elnöke, Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és Deutsch Tamás, a Fidesz EP-listavezetője is jelezte, hogy részt vesznek a vitán.

Rovatok