Index Vakbarát Hírportál

Kolozsvár nyerte az EU első óvodás-nyelvoktatási versenyét

2011. március 29., kedd 10:20

Kolozsvár nyerte meg azt a versenyt, amelyet az Európai Bizottság tavaly indított a 2-6 éves korosztály nyelvoktatását ösztönző programok között.

A Piccolingo elnevezéssel futó verseny fő célja az, hogy segítsen felhívni a szülők figyelmét arra, milyen előnyöket élvezhetnek a gyermekek a korán elkezdett nyelvtanulás révén, illetve hogy a szülők miként juthatnak információkhoz és támogatáshoz ebben a témában.

Mint az európai uniós végrehajtó szerv kedden bejelentette, a bírálók szerint a 22 városból, akik jelentkeztek, az erdélyi magyar város rendezte a leghatékonyabb kampányt az említett területen.

Tavaly tíz EU-tagország vett részt a versenyben, idén további négy tagállam, köztük Magyarország is csatlakozik a programhoz - jelentette még be Andrulla Vasziliu oktatási biztos.

A Piccolingo-kampány az Európai Unió kezdeményezése, a szervezet kisgyermekekkel és azok családjával foglalkozik, aktívan tevékenykedik a kultúra terjesztése, az iskoláskor előtti nevelés, a nyelvtanulás és a társadalmi integráció terén.

A Piccolingo-kampány Európa-szerte kapcsolatot teremt az oktatással, családdal, valamint a társadalmi, kulturális, illetve nyelvi kérdésekkel foglalkozó szakmai szervezetek között. Terjeszti az európai szakemberek által készített, a korai nyelvtanulással kapcsolatosan rendelkezésre álló tartalmakat, és támogatja a korai nyelvtanulás elősegítésével kapcsolatos kezdeményezéseket.

Rovatok