Index Vakbarát Hírportál

Ma van az önkéntes fiatalok napja

2011. április 16., szombat 14:33

Hatodik alkalommal rendezik meg Magyarországon a KöZöD! Önkéntes Fiatalok Napját. Az eseményre körülbelül 160 település 189 csoportja jelentkezett, ami azt jelenti, hogy várhatóan 27 ezer fiatal önkénteskedik szombaton országszerte.

Lesz, aki falut szépít, időseknek segít vagy épp beteg gyermekeknek mesél, világszerte pedig több mint száz ország rendez hasonló programokat.

A budapesti központi program a Fuss a fényben! Futógála és Sportnap lesz, ahol fogyatékkal élők mozoghatnak majd együtt egészséges társaikkal. Ide 250 önkéntes segítő jelentkezett, a verseny díjait Miklósa Erika operaénekesnő, az Önkéntesség Európai Évének magyarországi nagykövete adja majd át.

A KöZöD! Önkéntes Fiatalok Napja 2011-es programjai minden eddiginél népszerűbbek, a többezer jelentkező pedig azt jelzi, hogy a fiatalok közöttt sokan érzik fontosnak az önkéntes segítséget, a részvételt.

Juszt Anita programkoordinátor elmondta, évről-évre érzik a változást, amelyben része van a gazdasági válságnak, a természeti katasztrófáknak, valamint az elkötelezett pedagógusoknak és ifjúságsegítőknek is, akik legtöbbször maguk is önkéntesen foglalkoznak a fiatalokkal.

Rovatok