Index Vakbarát Hírportál

Böjte Csaba átvette az Európai Polgár Díjat

2011. június 21., kedd 15:18

A mai napon Brüsszelben vette át Böjte Csaba ferences szerzetes az Európai Polgár Díjat, melyet áprilisban ítéltek oda neki. Az Európai Polgár Díj odaítéléséről minden évben az Európai Parlament elnöke, Jerzy Buzek vezette bizottság dönt, a két magyar díjazott egyikét, Böjte Csabát pedig idén Gál Kinga néppárti politikus jelölte a díjra.

Böjte Csaba 1992 óta dolgozik a kirekesztett gyerekek védelmében. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozásával mára 62 helyszínen, közel 2200 gyerek számára nyújtott segítséget, a díj pedig ennek a felbecsülhetetlenül fontos munkának az elismerése. Böjte Csaba európai példakép, munkássága pedig mintául szolgál egész Európa számára.

A Gál Kinga meghívására Brüsszelbe érkező Csaba testvért egyébként közel húsz munkatársa, a napközi és bentlakásos otthonok vezetői is elkísérték a díjátadóra, hiszen a díj odaítélése mindannyiuk munkájának elismerését is jelenti. A csapat hétfőn este érkezett a belga fővárosba, ahol a Magyar Kulturális Intézetben hétfőn este nyilvános beszélgetést tartottak vele.

Rovatok