Index Vakbarát Hírportál

Ez lesz a héten az EP-ben

2014. március 24., hétfő 18:50

A héten az EP-képviselők az uniós csúcs eredményeivel és az Egyesült Államokhoz fűződő viszonnyal, a szabadkereskedelmi tárgyalásokkal és Oroszországgal foglalkoznak a szerdai, brüsszeli EU–USA csúcstalálkozó apropójából. A héten újságírói szemináriumot rendeznek a májusi EP-választásokról, egy parlamenti küldöttség a lengyel euró bevezetésének lehetőségeit, egy másik pedig a katari vendégmunkások helyzetét vizsgálja.

Szerdán Herman Van Rompuy-jal, az Európa Tanács elnökével vitatják meg a képviselők a múlt heti uniós csúcs eredményeit. Az állam- és kormányfők akkor döntöttek az Oroszország elleni, a krími események hatására bevezetett szankciók listájának bővítéséről.

Március 24–26-án a gazdasági szakbizottság delegációja Washingtonban tárgyal az amerikai kongresszus tagjaival és az amerikai államkincstár képviselőivel az adócsalás elleni küzdelemről, valamint a pénzügyi szolgáltatások szerepéről az EU és az USA közötti kereskedelmi megállapodásban (TTIP).

Március 24–25-én a gazdasági szakbizottság delegációja az euró bevezetésének lehetséges menetrendjéről tárgyal Lengyelországban. Az emberi jogi és a külügyi szakbizottság delegációja Katarban vizsgálja a bevándorló munkások helyzetét.

Március 25–26-án az EP újságírói szemináriumot rendez a közelgő európai választásokról. Szó lesz a választások politikai kontextusáról, az európai politikai pártok szerepéről, politikai tendenciákról és az EU előtt álló kihívásokról.

Rovatok