Index Vakbarát Hírportál

Fodor: Független képviselőként képzelem el

2014. április 9., szerda 16:10 | aznap frissítve

A Magyar Liberális Párt elnöke független képviselőségben gondolkodik, bár ha kap komoly felkérést, akkor elgondolkodik. A párt nem indul az EP-választáson.

Fodor Gábor elnök Bősz Anett ügyvivővel és Borbán László gazdasági tanácsadóval tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy alapvetően független képviselőségben gondolkodik. Fodor tagadta, hogy korábban Mesterházyval megegyeztek volna abban, hogy az MSZP-frakciót választja. De mint mondta, ha komoly felkérés érkezik akár a DK, akár az Együtt-PM részéről, akkor azt megvitatják a pártban, de eddig ilyen nem érkezett.

Nekünk van önbizalmuk, mi büszkén állunk itt.

Fodor szerint két oka van annak, hogy miért nem indulnak az EP-választáson, az egyik, hogy szerinte a választási kampánynak akár 100 millió forintos költsége is lehet, ami nem áll rendelkezésükre. Mint mondta, a liberálisok nem is voltak hajlandóak elindulni csak a kampánypénzért az országgyűlési választásokon.

Mi vagyunk az egyetlen párt Magyarországon, amelyik semmilyen állami pénzzel nem rendelkezik.

A másik ok pedig az, hogy a Kormányváltás pártjai külön indulnak, míg a liberálisok álláspontja az, hogy a Jobbikot csak úgy lehet megakadályozni abban, hogy a második erővé váljon a Fidesz után, ha minden demokratikus ellenzéki párt összefog és együtt indul.

A liberálisoknak van önbizalma

Rovatok