Index Vakbarát Hírportál

A neten próbálják eladni az olasz falut

2014. július 8., kedd 11:18

Baráti, 75 millió forintos (245 ezer eurós) kikiáltási áron indul a licit Borgata Calsazio olasz minifalura az Ebayen – adta hírül az Independent. A település 14 házból áll, összesen több mint 50 szoba van bennük.

A brit lap kiemeli: Nagy-Britanniában az átlagos lakásár 188 ezer font, vagyis 72 millió forint, tehát alig valamivel többet kell csak rákölteni a komplett Torino-közeli falura, mint egy brit lakásra.

Tökéletes lakóhely, de étterem vagy más vállalkozás indításához is ideális.

– írják a hirdetésben, amiből kiderül, van egy csapda is: mindazt a pénzt, amit a vevő megspórol az üzleten, az épületek felújítására kell költenie.

A falu a Gran Paradiso, azaz a legrégebbi olasz nemzeti park lábánál terül el. A park egyébként összeér a francia Vanoise nemzeti parkkal, a terület Európa legnagyobb kiterjedésű védett területe.

A falut a Hegyi Közösségek Nemzeti Szövetsége kínálja eladásra, július 15-éig lehet licitálni. „Az épületek különleges építészeti stílusban épültek, amit meg kell őrizni” – mondta a szövetség képviselője a La Repubblicának.

Európa nemzeti parkjairól itt írtunk bővebben. Cikkünkből az is kiderül, hogy a száműzött Napóleonnak otthont adó Elba szigete melyik park része – előzetesen csak annyit, hogy 7 szigetből és az őket körülölelő tengervilágból áll.

Rovatok