Index Vakbarát Hírportál

Bárki olvashatja az európai ifjúsági találkozó javaslatait

2014. július 14., hétfő 09:17

Az európai ifjúsági találkozó (EYE2014) eredményeként megszületett javaslatcsomagot immár az EP-képviselők is olvashatják. Május 9–11-én, az európai választások előtt két héttel az Európai Parlament strasbourgi épülete 5500, 16–30 év közötti fiatalt fogadott a kontinens minden tájáról, hogy megvitassák az Európa jövőjét érintő kérdéseket.

Az EYE2014 alkalmával a résztvevők olyan EU-t érintő kérdéseket vitathattak meg, mint a fiatalokat sújtó munkanélküliség, a digitális forradalom, az Európai Unió jövője, a fenntartható fejlődés, valamint az európai értékek – írja az Európai Parlament sajtóirodája.

A European Youth Press és a European Youth Forum ifjúsági szervezetek, valamint az eseményről tudósító közel száz újságíró segítségével összeállított jelentés az EYE2014 tanulságait foglalja össze.

A jelentést most az EP-képviselők is megkapták, így megismerhetik, hogy milyen kérdések foglalkoztatják az európai fiatalokat, és talán ötleteket is meríthetnek belőle az Európa jövőjével kapcsolatos kérdések megoldásához.

Az eseményre több mint 5000 résztvevőt, 200 előadót és tucatnyi támogatót és ifjúsági szervezetet vártak.

Rovatok