Index Vakbarát Hírportál

Egy napra EP-képviselővé válhatnak a középiskolások

2015. március 26., csütörtök 12:10 | aznap frissítve

Folytatódik az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának középiskolai vetélkedője, az online EUROSCOLA-játék, aminek tavaszi versenyidőszaka 2015. április 13-tól 24-ig tart. A játékon a magyarországi középiskolák által nevezett csapatok mérik össze tudásukat Európáról és az Európai Unióról.

A legjobb négy csapat pedig aztán részt vehet az Európai Parlament strasbourgi szimulációs játékán, ahol a 27 másik tagállamból érkező társaikkal együtt egy napra EP-képviselővé válhatnak, és egy fontos európai kérdésre kell közös megoldást találniuk, írták közleményükben.

A versenyidőszak alatt a vetélkedőben való részvételhez regisztráció szükséges: az iskola egy pedagógusa regisztrálja az adott középiskolát a verseny ideje alatt bármikor. A regisztráció után a körülbelül 15 percet igénylő kvízben a csapatok 30 kérdést kapnak 10 kategóriában Európa földrajzáról, történelméről, kultúrájáról és az Európai Unió intézményeiről és működéséről.

Az EUROSCOLA-játék, amelyet az Európai Parlament budapesti Tájékoztatási Irodája 2013-ban indított el Magyarországon, egy internetes tudásalapú kvízjáték, Európa földrajzához, történelméhez, gazdaságához és az Európai Unióhoz kapcsolódó feleletválasztós kérdésekkel. Az EUROSCOLA-játék célja, hogy a középiskolás diákok játékos formában felmérjék, és fejlesszék Európával kapcsolatos ismereteiket. További részletek a verseny honlapján.

Rovatok