Index Vakbarát Hírportál

Jávor az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz fordul

2015. július 16., csütörtök 14:29

Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért európai parlamenti képviselője közleményben jelentette be: a Budapest Szíve Program körüli szabálytalanságokkal kapcsolatban levélben fordult az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF), írja az MTI.

Jávor azt írja, Giovanni Kessler főigazgató válaszában megerősítette, hogy "a projekt számos szerződésével kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően az OLAF kérte a Legfőbb Ügyészséget hatósági vizsgálat megindítására". A vizsgálatot a Fővárosi Főügyészség már márciusban meg is kezdte.

"A válasz alapján azonban komoly további veszteségek is érhetik Magyarországot a korrupció miatt: az OLAF az Európai Bizottság Regionális és várospolitikai főigazgatóságnak a Belváros Szíve Programhoz már felhasznált uniós források visszakövetelését is javasolta. Nem tudni, hogy az összességében 15 milliárd forintos projektből mekkora összeg visszavételére kerülhet sor, az azonban látszik, hogy a kormány körüli intézményes korrupció miatt Magyarország rendszeresen veszít el uniós pénzeket" - írja Jávor.

A PM elfogadhatatlannak tartja, hogy egy korrupt kormány és simlis önkormányzati vezetők miatt rendszeresen tízmilliárdos veszteségek érjék az országot, szögezi le a közlemény.

Rovatok