Index Vakbarát Hírportál

LMP: Csak dumál a GMO-mentességről a kormány

2015. július 28., kedd 23:26

„Nemrég bejelentette a Földművelésügyi Minisztérium, hogy megalakult a GMO-mentes Magyarországért Egyesület. A tény, hogy ennek az egyesületnek olyan alapító tagja van, akit hatalmas birtokokkal fizetett ki a kormány, hogy a magyar gazdálkodók helyett a fideszes óriásbirtokosokat képviselje, és éppen Kishantos mellett gazdálkodik 8000 hektár állami földön, mutatja, hogy ez az egyesület a kormány embereinek gyülekezőhelye csak új felállásban” – írja közleményében az LMP.

A párt az MTI szerint hozzáteszi: „A családi gazdaságokra alapuló mezőgazdaságon kívül a GMO-mentesség is csak a Fidesz propagandájában létezik”. Ez szerintük abból látszik, hogy egyesület alapítása ide vagy oda, a Fidesz a GMO-mentesség végét jelentő EU-USA szabadkereskedelmi egyezményt megszavazta az európai parlamentben.

„Ez mutatja, hogy ha egyesületeket kell alapítani, akkor bátor a Fidesz, de ha a magyar GMO-mentességet kell megvédeni Brüsszelben, akkor gyáva. Hasonlóan, amikor Brüsszelben a teljes európai GMO-mentességről kellett szavazni, a Fidesz a GMO mellett szavazott” – írják, kifejtve, hogy „a GMO-mentesség a magyar mezőgazdaság, és a magyar állampolgárok alapvető környezet-egészségügyi érdeke”.

Rovatok