Index Vakbarát Hírportál

Megvannak az országos diákújságíró verseny döntősei

2015. december 1., kedd 13:59

Lezárult az Európai Parlament támogatásával indított Diák rEPorters országos diákújságíró versenyének első fordulója. A 30 szerkesztőség részvételével zajló fordulóban 7 regionális győztest választott ki a zsűri. A csapatok összesen több száz diák bevonásával gyakran egész iskolájukat érintő projekteket, megmozdulásokat szerveztek. A győztes csapatok a migráció, környezetvédelem, ifjúság és oktatáspolitika, nemek közötti egyenlőség témák közül választottak.

A hét győztes szerkesztőség csapatának lehetősége lesz részt venni egy 3 napos budapesti médiatréningen decemberben, ahol elméleti és gyakorlati tudást egyaránt elsajátíthatnak a szakma nagyjaitól.

A csapatok a tréningen megszerzett tudást a verseny második fordulójában tudják kamatoztatni. Miközben iskolájukban egy egész napos, vetélkedőkkel színesített európai uniós tematikájú iskolanapon az osztályok értékes nyereményekért versenyeznek, addig a diák rEPorterek tudósítanak róla. Minél kreatívabbak, annál nagyobb esélyük van megnyerni a fődíjat, egy brüsszeli utazást.

Az első forduló után az alábbi csapatok jutottak be a döntőbe: A gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola, Kollégium csapata; PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Óvoda székhely Intézményének cEnzUra - Babitsosok a migrációról csapata; Salgótarjáni Szakképzési Centrum Szondi György Szakközépiskolája, Szakiskolája és Speciális Szakiskolájának Minions csapata; Szalézi-Irinyi Középiskolának Életrevalók csapata: Migráció diákszemmel; a budapesti Bornemissza Péter Gimnázium The Group csapata: Kiáltójel Diákegyesület; a budapesti Jedlik Ányos Gimnázium "A jedlikes csapat" csapata: The Ice/Bear Project ; Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium szerkesztősége.

Rovatok