Index Vakbarát Hírportál

Orbán: Az 56 százalékot nem kell magyarázni

2009. június 7., vasárnap 22:42 | aznap frissítve

A Fidesz elnöke szerint az eredmény azt üzeni a szocialistáknak, hogy Magyarország változást akar.

„Magyarország felemelte a hangját, és azt mondta: változást akar. Olyan összefogás alakult ki, amilyenre még nem volt példa” – értékelte az EP-választások eredményét Orbán Viktor, a Fidesz elnöke este 10 után a párt választási központjában, a SAS Centerben.

Orbán köszönetet mondott a szavazóknak és az aktivistáknak, akik rengeteget dolgoztak, hogy ez a „fantasztikus eredmény megszülessen”. Szerinte az 56 százalékos eredmény önmagáért beszél, ez rekord az európai parlamenti választások történetében. „Figyeljék, hány párt fogja elemezni az adatokat a következő napokban, egyedül a Fidesznek nem kell magyaráznia az 56 százalékot.”

Orbán úgy véli, hogy „a reménytelenség helyett a magyar emberek reménykedni akarnak, munkát, rendet, biztonságot, felelős és elszámoltatható vezetőket szeretnének”. Magyarország polgárai úgy döntöttek, nem mehetnek úgy a dolgok, ahogy eddig, talpra akarnak állni, „azt követelik a szocialistáktól, ne álljanak a változások útjában”. Orbán hangsúlyozta, hogy „ennek a győzelemnek az erejével fogjuk megváltoztatni Magyarországot”.

A Fidesz elnöke pártállástól függetlenül gratulált minden magyar képviselőnek, akit megválasztottak, és azt mondta, hogy külön öröm a számukra, hogy a határon túli magyarok erős képviselettel rendelkeznek majd.

Rovatok