Index Vakbarát Hírportál

Tönkrement a bolíviai elnök különgépe

2009. június 26., péntek 06:38

Evo Morales bolíviai elnök - megváltoztatva programját - venezuelai látogatása után nem utazott tovább New Yorkba a repülőgépével támadt műszaki problémák miatt, hanem hazatért La Pazba.

Morales kedden érkezett a venezuelai Maracayba, ahol részt vett az úgynevezett ALBA (Alternativa Bolivariana para las Americas) gazdasági tömörülés csúcsértekezletén. Innen utazott volna az amerikai nagyvárosba, hogy előadást tartson csütörtökön az ENSZ Közgyűlése előtt a világgazdasági válság hatásairól.

Rafael Carrea ecuadori államfő, aki szintén részt vett az ALBA tanácskozásán, és onnan repült tovább New Yorkba, felajánlotta Moralesnek, hogy tartson vele, de a bolíviai elnök nem élt a lehetőséggel.

A bolíviai hatóságok egyelőre nem tettek arról említést, hogy milyen jellegű gondok vannak a repülőgépével, csak annyit tudni: annyira még rendbe tudták hozni a légi járműt, hogy La Pazba repítse az elnököt. Az államfői hivatal egyik szóvivője elmondta: Morales különgépe már 30 éves, így várhatóan lecserélik egy újra.

Rovatok