Index Vakbarát Hírportál

Tüntetők rohanták meg Irán svédországi nagykövetségét

2009. június 26., péntek 22:07 | aznap frissítve

Tüntetők megtámadták péntek délután Irán svédországi nagykövetségét, jelentette a svéd STV televízió. Többen behatoltak az épületbe is, azonban a kivezényelt rohamrendőrök gyorsan elfogta a rendbontókat, egyiküket letartóztatták.

A riport szerint mintegy 150 ember gyűlt össze a képviselet épületénél Stockholm Lidingö nevű elővárosában, hogy tiltakozzanak az iráni rendszer ellen, amelyet terroristának neveztek. Néhányan álarcot viseltek. Felirataikon a nemrég megrendezett elnökválasztás eredményeinek meghamisítása ellen tiltakoztak, és azt követelték, hogy zárják be a nagykövetséget.

A tüntetés nyugodtan kezdődött, ám hirtelen egy csoport elkezdett köveket dobálni, majd ledöntötte a kerítést, és szemtanúk szerint 30-50-en behatoltak a képviselet területére. Néhányan a betört ablakokon bemásztak a villa belsejébe is, mondta el később a helyzetet stabilizáló rendőrség szóvivője.

A személyzet egyik tagja könnyebben megsérült a dulakodásban, ezért elsősegélyben részesült. A megmozdulás szervezői azt mondták, hogy az ő embereik közül is megsérültek néhányan a nagykövetség biztonsági őreivel való összecsapásban.

Rovatok